Orban anunta ca are 237 de semnaturi pe motiunea de cenzura: Mai avem discutii cu alti 10 parlamentari

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 16:52
5725 citiri
Orban anunta ca are 237 de semnaturi pe motiunea de cenzura: Mai avem discutii cu alti 10 parlamentari
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, miercuri, ca s-au strans 237 de semnaturi pentru motiunea de cenzura, in conditiile in care sunt necesare 233 pentru ca initiativa sa treaca.

Liderul PNL a mai spus ca in afara de aceste semnaturi are angajate discutii cu inca cel putin 10 parlamentari, se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

"Pana astazi avem cu 4 semnaturi peste numarul de semnaturi necesare pentru trecerea motiunii de cenzura. Avem aici 237 de semnaturi, in afara de aceste semnaturi avem angajate discutii cu inca peste 10 parlamentari fie pentru semnaturi, fie pentru sustinerea motiunii de cenzura prin vot", a afirmat Orban miercuri.

Referitor la data la care va fi depusa motiunea de cenzura, liderul liberalilor a spus ca acest lucru se va intampla, cu siguranta, saptamana viitoare, insa nu a precizat si ziua.

"Sigur ca data finala o vom stabili cu toti cei care sustin motiunea de cenzura. Cu siguranta vom depune saptamana viitoare, la inceputul saptamanii viitoare.

Pana acum, am discutat de ziua de luni, dar ramane sa mai calculam un pic posibilul calendar, sa vedem ce contra masuri ar putea sa pregateasca cei de la PSD", a precizat el.

Intrebat daca exista parlamentari PSD care au semnat pana acum motiunea, Orban a evitat sa dea un raspuns clar, afirmand ca "veti vedea semnatarii motiunii in momentul in care vom depune motiunea".

Orban a mai spus ca se "bazeaza pe mai multe voturi decat pe numarul de semnaturi prezente".

Intrebat daca el, ca presedinte PNL, are o schita de guvern sau anumite persoane care sa ocupe functiile de ministru, Orban a replicat: "Cu siguranta. Suntem in evaluare, avem 3,4 chiar si 5 candidati pentru fiecare portofoliu. Evident, vom alege cei mai buni oameni si cea mai buna solutie, dar in momentul in care va fi vorba de a genera o formula de guvernare".

"Guvernul, dupa opinia mea, va fi demis. In momentul de fata, atat din numarul de semnaturi cat si din toate discutiile pe care le-am avut, pentru ca trebuie sa stiti, ca in afara de cei 237 de semnatari exista posibilitatea ca foarte multi, chiar daca nu au semnat motiunea de cenzura, pana la urma, sa se decida sa voteze in favoarea motiunii de cenzura. Din punctul meu de vedere, exista toate sansele ca aceasta motiune de cenzura sa fie adoptata si Viorica Dancila sa se intoarca la simplu cetatean", a mai spus seful PNL.

Amintim ca marti presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ca pentru motiunea de cenzura au semnat pana in prezent 238 de parlamentari, dintre care 20 sunt din partea ALDE.

"In momentul acesta, din ceea ce stiu din urma cu 5-6 ore, sunt 238 de semnaturi, fata de cele 233 necesare. Asta inseamna ca trece (motiunea - n.red.). Inainte de a ne hotari sa semnam, am fost singurul partid care a cerut PNL sa vina si cu ceilalti pasi (...)

Le-am spus: 'Veniti cu un program de guvernare'. Nu un program de guvernare, in acceptiunea curenta a programului cu care te prezinti la alegerile generale de la termen, dar cu principalele directii de actiune, cu cateva lucruri importante care sa defineasca actiunea viitorului guvern", a precizat Tariceanu marti.

Vicepresedintele ProRomania, senatorul Adrian Tutuianu, a declarat, luni, ca motiunea de cenzura va fi dezbatuta la inceputul lunii octombrie.

A.D.

#semnaturi motiune cenzura, #PNL motiune cenzura Guvern Dancila, #motiune cenzura dancila orban , #PNL