Orban anunta masurile PNL impotriva celor doua ciume: Pesta africana si ciuma rosie

Luni, 13 August 2018, ora 14:30
5357 citiri
Orban anunta masurile PNL impotriva celor doua ciume: Pesta africana si ciuma rosie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban a anuntat, luni la amiaza, masurile pe care PNL are de gand sa le ia dupa violentele desfasurate vineri in Piata Victoriei.

Liderul PNL a anuntat ca liberalii vor depune o sesizare penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care ii vizeaza in principal pe Carmen Dan, prefectul Capitalei si pe "alti actori politici si guvernamentali", despre care "vom avea informatii" ca "au fost implicati in lantul decizional care a dus la reprimarea totala a manifestatiilor".

Intrebat de presa de ce face sesizare impotriva lui Carmen Dan, Orban a replicat: "Se stie ca a stat la Ministerul de Interne si a coordonat toate actiunile de interventie (...) deci este in mod clar implicata".

Amintim ca Platforma Romania 100, condusa de fostul premier Dacian Ciolos, impreuna cu alte organizatii civice, au anuntat de asemenea azi ca vor depune plangere penala pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, sefului Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, si prefectului Capitalei, Speranta Cliseru.

Sesiune extraordinara, motiune si comisie de ancheta

In plus, PNL va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru infiintarea unei comisii de ancheta a celor intamplate in seara zilei de 10 august in Piata Victoriei, dar si pentru a depune o motiune impotriva ministrului Carmen Dan.

In plus, liberalii isi doresc si infiintarea unei comisii de ancheta a epidemiei de pesta porcina. "Masurile noastre se vor indrepta impotriva a doua ciume - ciuma africana si ciuma rosie", a subliniat Orban.

Pe de alta parte, incepand de luni, se intrunesc avocatii PNL, care vor acorda asistenta juridica gratuita pentru toti ranitii din Piata Victoriei:

"La ora 16:00 se vor intalni avocatii PNL si incepand de astazi (luni - n.red.) vom acorda asistenta juridica catre toti cetatenii care au fost vatamati, care au suferit leziuni sau a caror integritate fizica a fost pusa in pericol ca urmare a interventiei brutale a Jandarmeriei, pentru a-i sustine din punct de vedere juridic, in formularea plangerilor penale sau a eventualelor actiuni in instanta".

Orban a anuntat si formarea unui grup de lucru care sa analizeze legislatia referitoare la activitatea fortelor de ordine, in special a Jandarmeriei, pentru a pregati o modificare a legii, in asa fel incat sa se permita sanctionarea mai usoara a celor vinovati de abuzuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Orban masuri proteste violente, #PNL sesizare penala Carmen Dan , #PNL