Orban are un plan secret, daca PSD incurca anticipatele: Avem ac de cojocul lor

Sambata, 08 Februarie 2020, ora 20:15
11920 citiri
Orban are un plan secret, daca PSD incurca anticipatele: Avem ac de cojocul lor
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat ca PNL are solutii si in varianta in care PSD va incerca sa tergiverseze procesul declansarii alegerilor anticipate, dar nu a vrut sa divulge planul respectiv.

"Avem ac de cojocul lor si pentru aceasta eventualitate. Dar nu va pot spune acum, veti afla", a aratat liderul PNL, intr-o declaratie de presa sustinuta sambata la Palatul Parlamentului.

In ce priveste ordonanta de urgenta privind organizarea alegerilor parlamentare inainte de termen, el s-a declarat convins ca PSD nu va modifica prevederile referitoare la desfasurarea alegerilor pe parcursul a trei zile pentru diaspora.

"Nu cred ca PSD isi poate permite, dupa ce le-a facut romanilor din diaspora - si in alegerile din 2014 si in alegerile europarlamentare din 2019 - nu cred ca isi pot permite sa isi schimbe punctul de vedere pentru ca, pana la urma, inclusiv PSD a votat proiectul de lege al PNL care a permis exercitarea votului in diaspora in conditii normale, decente. Ca atare, eu nu cred ca aceasta prevedere poate fi afectata", a spus presedintele PNL.

In ce priveste posibilitatea de a vota la orice sectie, Orban a declarat ca aceasta prevedere le va permite sa isi exprime optiunea si celor care nu se vor afla in localitatea de resedinta in ziua scrutinului.

"Aici am auzit puncte de vedere critice, dar si aici, noi am facut-o tocmai pentru a permite exercitarea dreptului de vot. Daca un cetatean din Vaslui, de exemplu, lucreaza la Iasi si trebuie sa lucreze in ziua votului la Iasi, cand isi termina programul, vrea sa voteze - sa i se permita sa voteze!

De asemenea, daca, sa zic, ajungem ca studentii sa voteze in sesiune si au examen, in ziua votului - sa li se permita sa voteze! Nu sa li se interzica dreptul de vot. Asta e sensul acestei reglementari, pentru ca, oricum, sistemul de alocare a mandatelor este un sistem care aloca mandatele, atat la nivelul circumscriptiilor electorale, judetele, respectiv municipiul Bucuresti, cat si un sistem de alocare a mandatelor la nivel national.

Iar conditia fundamentala, pentru constitutionalitatea unei reglementari privitoare la alegeri, este aceea ca Parlamentul sa fie reprezentativ, adica, la nivel national, optiunile populatiei sa isi gaseasca o oglinda fidela in ponderile politice care exista la nivelul parlamentului", a spus Ludovic Orban.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Orban anticipate, #PSD anticipate , #PNL