Orban: Astazi, din Romania in Uniunea Europeana nu se aude decat o voce politica

Vineri, 10 Mai 2019, ora 21:07
4024 citiri
Orban: Astazi, din Romania in Uniunea Europeana nu se aude decat o voce politica
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, cu ocazia unei vizite la Vaslui, ca ziua de joi a aratat foarte clar felul in care sunt percepute partidele romanesti la nivelul Uniunii Europene.

"Astazi, din Romania in Uniunea Europeana nu se aude decat o singura voce politica, vocea presedintelui Romaniei si vocea PNL. Presedintele Romaniei, ca organizator al Summitului Consiliului European, a aratat limpede fiecarui roman ca este un lider respectat, un lider apreciat, un lider cu anvergura, care este pretuit de partenerii europeni, de toti sefii de state si de guverne care au venit la Sibiu. (...) Nu cred ca l-a vazut cineva pe Dragnea la Sibiu. Nu cred ca l-a vazut cineva pe Tariceanu la Sibiu. Nici macar Dancila, care a incercat sa joace rolul politistului bun in relatia cu UE, nu a avut ce sa caute la Sibiu", a spus presedintele PNL.

Facand referire la faptul ca premierul Viorica Dancila a afirmat ca nu a fost invitata sa participe la summitul de la Sibiu, Orban a declarat ca fiecare stat are un singur reprezentant in acest for, iar reprezentantul Romaniei este presedintele Klaus Iohannis.

"Oricat si-ar dori presedintele Romaniei, nu mai poate sa puna un scaunel la masa Consiliului European pentru altcineva din Romania. (...) Lucrul cel mai grav este ca Dancila s-a plans ca Iohannis n-a invitat-o la Sibiu. Problema e ca nu a ajuns la Sibiu pentru ca nu a fost invitata de liderii PES la summitul PES care a avut loc inainte de Consiliul European. Asta este problema si asta trebuia sa spuna Dancila, sa se planga de liderii familiei politice din care face parte, care au considerat ca este o rusine pentru partidele europene, mai ales in campania electorala, sa-si asocieze numele cu PSD", a sustinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus ca PSD are un comportament antidemocratic si antieuropean, impotriva valorilor, principiilor si regulilor care guverneaza Uniunea Europeana, afirmand, totodata, ca "PSD este ciuma rosie nu numai in Romania, este ciuma rosie si la nivel european".

"In aceste conditii, pe 26 mai, romanii trebuie sa reflecteze foarte serios cu cine voteaza la alegerile europene. Nu poti sa votezi un partid care este zero la nivel european, care este paria la nivel european, care nu este acceptat nici macar in familia politica. Orice europarlamentar care va reprezenta PSD in Parlamentul European nu va avea capacitatea de a obtine nimic bun pentru Romania. Dimpotriva, va fi considerat ca un stigmatizat, pentru ca reprezinta un partid antieuropean. (...) Conflictul absurd provocat de liderii PSD si de oficialii PSD cu liderii UE, cu partenerii europeni, cu conducatorii guvernelor si statelor care ne sunt partenere la nivel european este un conflict care a subrezit grav Romania, a slabit pozitia Romaniei la nivel european si pune in pericol sansa fiecarui roman de a beneficia de pe urma apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana", a opinat Orban.

El a adaugat ca in conditiile in care PNL va fi bine reprezentat pe plan european, Romania va fi mai puternica, mai apreciata si mai respectata si va avea capacitatea sa influenteze deciziile, astfel incat sa aduca beneficii maxime pentru cetatenii sai.

Ludovic Orban a efectuat, vineri, o vizita electorala in judetul Vaslui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ludovic Orban summit Sibiu , #PNL

LIVE ÎN 00:01:28

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 1 minut

Notifică-mă