Orban: Basescu ar trebui sa-l concedieze pe Boc

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 15:28
2188 citiri
Orban: Basescu ar trebui sa-l concedieze pe Boc
Foto: Antena3

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a criticat oportunitatea reducerii personalului din sectorul bugetar cu 20%, recomandandu-i lui Basescu sa inceapa concedierile cu ministrii si cu personalul Administratiei Prezidentiale.

"Daca vrea sa faca un adevarat serviciu romanilor, Traian Basescu ar trebui sa-l concedieze pe primul client politic al Domniei-Sale, cel care se face ca joaca rolul de premier al Romaniei", a declarat, vineri, Ludovic Orban.

Orban spune ca seful statului nu a vrut decat sa distraga atentia de la un lucru foarte grav pe care expertii FMI l-au semnalat: scaderea economica de 8% din acest an.

"Despre afirmatiile domnului Basescu referitoare la trimiterea in somaj a 20% dintre angajatii publici spun urmataorele: aceasta declaratie are iz electoral, in loc sa se duca la Guvern a preferat sa se duca la radio, sa se adreseze prin mass-media catre guvern", a declarat Orban.

Liderul PNL spune ca seful statului a recunoscut, astfel, esecul guvernului care la inceputul anului anunta ca a taiat cu 20% cheltuielile de personal, cand, de fapt, cheltuielile au crescut cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Basescu recunoaste esecul guvernului anuntat cu surle si trambite la inceputul anului de Emil Boc, de a reduce cheltuielile de personal cu 20%. Cletuielile de personal raportate la aceeasi perioada a lui 2008 au crescut cu 16%.

Pare o declaratie facuta cu scopul de pacali inca o data misiunea de experti ai FMI, pentru ca altfel nu-mi explic de ce a asteptat Basescu sa vina echipa FMI ca sa faca aceste declaratii", a mai spus Orban.

El a precizat ca, astfel, Traian Basescu nu vrea decat sa distraga atentia de la o problema mult mai grava semnalata de FMI: scaderea economica de 8%.

"Aceasta declaratie este o declaratie de diversiune care incearca sa mute atentia catre acest subiect de la un lucru foarte grav pe care l-au spus expertii FMI de care Basescu se face vinovat.

Romania va avea o prabusire economica in acest an care va depasi 8%, iar tinta de deficit bugetar de 4,6% evident nu va putea fi atinsa", a mai spus Orban.

Afara cu clientela politica!

Orban a mai spus ca daca tot se vrea sa se reduca din personal, atunci sa se inceapa cu clientela politica, cu ministrii si cu angajatii din cabinetele lor.

"Daca tot vrea sa faca o reducere a cheltuielilor publice, ii cer si lui Basescu, si lui Boc, si lui Geoana sa inceapa cu concedierea clientelei politice. Ii solicit domnului Boc sa concedieze ministri. Avem ministere care nu au absolut nicio logica de a functiona: Ministerul Tineretului, Ministrul IMM-urilor, Ministerul Turismului, Ministerul Comunicatiilor si asa mai departe.

Pe langa minsitri, sa-si concedieze toti secretarii de stat si subsecretarii de stat si alaturi de ei pe toti cei care lucreaza in cabinetele acestora. Daca te uiti la organigramele ministerelor vezi ca nu au nimic de facut. In schimb probabil sunt ocupati cu consumul de cafele, lectura de presa, deplasarile", a atacat Orban.

Liderul PNL a spus si ca, desi spune ca este criza, Administratia Prezidentiala face inca angajari.

"Domnului Basescu ii recomand sa inceapa cu Administratia Prezidentiala unde a ajuns de la 2 consilieri prezidentiali, la 9 consilieri prezidentiali, si, atentie, consilierii prezidentiali au rang de ministri, deci au cabinete.

Totodata a ajuns de la 8 consilieri de stat, la 14 consilieri de stat. In administratia prezindetiala se continua angajarea de personal", a incheiat Orban.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #declaratii Traian Basescu, #reduceri pewrsonal bugetar, #scadere economica , #PNL
Comentarii
R
Roxana, Iasi
rank 5
Traian Basescu ar face un mare bine daca ar da afara clientele politica marca PNL si PSD, asa tara va prospera
Poza gelu
gelu
rank 1
Actualii guvernanti trebuiesc impuscati, au chieltuit aiurea banii imprumutati!!