Orban catre Firea: Renuntati la ideea stupida de a organiza un targ. Piata Victoriei nu este Piata Dragnea

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 13:06
3520 citiri
Orban catre Firea: Renuntati la ideea stupida de a organiza un targ. Piata Victoriei nu este Piata Dragnea
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut, sambata, primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, sa renunte la ideea "stupida" a organizarii unui targ in Piata Victoriei, afirmand ca "Piata Victoriei nu este Piata Dragnea".

"Este simplu, doamna Firea. Renuntati la ideea stupida de a organiza un targ in Piata Victoriei", a scris Ludovic Orban pe Faceboob.

El a precizat ca niciun primar general nu a organizat vreodata un targ in aceasta locatie.

"Este total nepotrivita pentru un targ din multe motive. Este limpede pentru toata lumea ca scopul acestui pseudotarg este unul singur, acela de a le rapi cetatenilor romani dreptul de a protesta in Piata Victoriei, locul celor mai frumoase manifestatii publice. Daca va incapatanati sa ii faceti jocul lui Dragnea veti fi personal responsabila de tot ce se va intampla in Piata Victoriei de acum incolo.

Tineti minte: Piata Victoriei nu este Piata Dragnea. Ci este spatiul public in care se exprima o mare parte din societate, cea care nu inghite pe nemestecate toate minciunile si abuzurile PSD si care vrea altceva mai bun pentru Romania", a conchis Orban.

Mai multi protestatari s-au adunat, sambata dimineata, in Piata Victoriei, din Capitala, pentru a incerca sa impiedice amenajarea Targului de Craciun de catre Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), programat pentru perioada 5-17 decembrie.

Violente in Piata Victoriei. Jandarmii au intervenit in forta sa ii potoleasca pe protestatari

Oamenii au ajuns de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei, acolo unde mai multi angajati ai Municipalitatii au inceput organizarea targului specific sarbatorilor de iarna. Mai exact, au fost puse garduri care imprejmuiesc Piata Victoriei si au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea casutelor de Craciun. In Piata Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeti din beton si mai multe structuri metalice.

Protestatarii sustin ca scopul acestui eveniment al Primariei este de a le "ocupa piata", locul in care, incepand din ianuarie, isi manifesta dezaprobarea fata de masurile guvernului. Ei striga: "Vrem spitale, nu targuri penale!", "Nu cedam Piata Victoriei!", "Firea, nu uita, piata nu-i Belina ta!".

Ei s-au luat la cearta cu jandarmii mobilizati in zona si, ulterior, au daramat unul dintre gardurile puse de jur imprejurul pietei.

In perioada 5-17 decembrie, in Piata Victoriei, Primaria Capitalei va organiza un targ de sarbatori.

Potrivit alineatului 2 al articolului 5 din legea 60/1991 republicata, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, "este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora".

Targul va fi amenajat de Municipalitate in Piata Victoriei, acolo unde, in fiecare duminica, sunt organizate proteste.

Cateva sute de persoane au iesit in strada vineri seara pentru a manifesta fata de initiativa Municipalitatii de organziarea a targului. Ei au scandat: "Firea, nu uita, asta nu e piata ta", "PSD, ciuma rosie", "Tradatorii", "Demisia".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ludovic Orban Targ Craciun Victoriei , #PNL