Orban confirma ca Iohannis ar putea veni la mitingurile PNL din campanie

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 11:21
2383 citiri
Orban confirma ca Iohannis ar putea veni la mitingurile PNL din campanie
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, spune ca are in vedere actiuni comune cu presedintele Klaus Iohannis in campania pentru referendumul pe Justitie.

Totusi, el a precizat ca pana acum nu au avut loc discutii in acest sens.

"Inca nu am stabilit. Sunt convins ca presedintele va fi implicat activ in sustinerea referendumului, are dreptul legal sa fie un actor in aceasta campanie pentru referendum si sunt convins ca va fi actorul principal in aceasta campanie, iar Partidul National Liberal va sprijini total, cu toate fortele, acest referendum. E posibil sa avem actiuni comune, inca nu am discutat astfel de lucruri. Probabil, atunci cand vor aparea astfel de actiuni comune, ele vor fi publice, vor fi cunoscute", a declarat Orban pentru RFI Romania.

Vezi si Iohannis incepe azi consultarile pe Justitie cu partidele. Intai, vine Opozitia

Liderul liberalilor este convins ca seful statului "are o gandire asupra modului in care intentioneaza sa deruleze si sa se implice in campania pentru referendum, in functie de posibilele actiuni la care putem participa si noi, pentru a intari mesajul transmis de presedinte, noi suntem disponibili sa actionam impreuna cu presedintele".

Declaratiile lui Orban sunt facute in contextul in care, miercuri, au aparut informatii potrivit carora presedintele Iohannis a discutat cu liberalii, la intalnirea de marti, despre posibilitatea participarii sefului statului la mitingurile PNL pentru sustinerea referendumului pe Justitie.

Citeste mai multe despre Ludovic Orban la RFI: E posibil sa avem actiuni comune cu presedintele Iohannis la referendum pe site-ul RFI Romania.

#Orban referendum Justitie, #PNL referendum Justitie, #Iohannis referendum justitie , #PNL