Orban confirma ca isi incearca sansele la presedintia Camerei Deputatilor

Vineri, 19 Decembrie 2008, ora 19:49
1503 citiri
Orban confirma ca isi incearca sansele la presedintia Camerei Deputatilor
Foto: Gandul

Liberalii au hotarat, vineri, ca vicepresedintele PNL Ludovic Orban sa fie candidatul lor pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, desi initial Bogdan Olteanu fusese nominalizat pentru acest post.

Liberalii au decis sa-l nominalizeze pe Orban pentru presedintia Camerei Deputatilor deoarece sustin ca este mai utila candidatura unui deputat care nu este propus pentru o alta functie in Biroul Permanent, Bogdan Olteanu urmand a ocupa functia de vicepresedinte in forul de conducere al Camerei.

"Am constatat ca este mai utila o candidatura a unui reprezentat care nu ocupa, conform deciziei noastre, o pozitie in Biroul Permanent. Este de fapt o candidatura prin care PNL isi afirma vointa de a duce toate bataliile, oricat de multi ar fi adversarii in Parlament, batalii pe care le avem de dat pentru apararea democratiei, pentru o guvernare in folosul cetateanului si pentru respectarea Constitutiei, a legilor si procedurilor democratice", a sustinut Ludovic Orban.

Desi nu au sanse de a-si impune un presedinte, avand in vedere ca majoritatea PD-L-PSD a stabilit ca sefia Camerei Deputatilor sa revina democrat-liberalilor, Orban a explicat ca decizia PNL reprezinta un semnal de alarma.

"Comisia prezidentiala a finalizat proiectul de modificare a Constitutiei, prin care, in mod evident, Traian Basescu va incerca sa transforme Romania intr-o republica prezidentiala de tip fost sovietic, in care Parlamentul si Guvernul sa devina o anexa a presedintelui", a spus vicepresedintele PNL.

"Candidez pentru a da un semnal ca PNL e hotarat sa poarte toate bataliile pe care le va avea de dat indiferent daca sansele de castig nu sunt cele mai mare sanse si, de asemenea, dam un semnal prin care aratam ca suntem dispusi sa luptam impotriva oricarei tendinte de instituire in Romania a unui regim de putere prezidential", a mai spus Ludovic Orban.

Citește și:
Primăria Constanța închiriază o limuzină cu 1.000 de euro pe lună, cu toate că are deja 17 mașini. Cum motivează oficialii
Primăria Constanța închiriază o limuzină cu 1.000 de euro pe lună, cu toate că are deja 17 mașini. Cum motivează oficialii
O firmă din Primăria Constanța închiriază o limuzină pentru care plătește 1.000 de euro luna, cu toate că instituția are deja 17 mașini, care acoperă nevoile declarate ale oficialilor....
Invidia politicienilor români. Cât câștigă oficialii din alte țări europene
Invidia politicienilor români. Cât câștigă oficialii din alte țări europene
Miercuri, 21 septembrie, Senatul a votat un amendament care prevede o majorare a indemnizațiilor pentru demnitari, în ciuda numeroaselor crize cu care se confruntă România. Mai mulți...