Orban crede ca Tariceanu vrea doar capul lui

Marti, 17 Iunie 2008, ora 22:00
1949 citiri
Orban crede ca Tariceanu vrea doar capul lui

Desi premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca asteapta ca organizatiile PNL care au obtinut sub 15% la alegerile locale, sapte la numar, sa-si depuna mandatele, vicepresedintele liberal Ludovic Orban, presedintele organizatiei de Bucuresti a PNL, crede ca Tariceanu vrea doar capul lui.

Din toate conducerile de filiale liberale cu probleme din tara, "singura persoana vizata sunt eu", a comentat Orban decizia anuntata de primul ministrul.

Desi se simte iz de scandal in PNL ca urmare a masurilor luate de liderii PNL dupa o prima analiza a rezultatelor la locale, Ludovic Orban a asigurat ca "este vorba despre o problema care se va rezolva in mod pozitiv si va intari PNL".

Totodata, vicepresedintele liberal a subliniat ca "visul presedintelui Basescu de a distruge PNL a esuat" pentru ca "nu a reusit sa-si depaseasca scorul pentru Parlamentul Europan si a reusit performanta, previzibila ce-i drept, de a pierde Bucurestiul".

Simtind in ceafa rasuflarea amenintatoare a lui Tariceanu, Orban i-a reamintit premierului, marti, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3, ca el a fost cel care s-a luptat "cu Basescu", insa nu pentru el, ci pentru PNL si pentru Tariceanu.

"Eu m-am luptat cu Basescu si nu m-am luptat pentru mine, ci pentru PNL, pentru Tariceanu. Am fost in echipa lui Tariceanu chiar si atunci cand deciziile luate in conducerea partidului mi-au displacut", a subliniat Orban, explicand ca a stat alaturi de PNL si la bine, si la rau datorita convingerilor sale liberale.

Despre nou alesul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, adversarul sau in primul tur de scrutin al alegerilor locale, Orban a spus ca fost atat victima, cat si eroul, iar intrebarea inainte de campania electorala a fost daca "traieste sau nu traieste Elodia", ceea ce, in registru politic, se traduce prin "candideaza sau nu candideaza Oprescu?"

In emisiune a intervenit telefonic si actualul edil al Capitalei, Adriean Videanu, care l-a acuzat pe liberal ca "90% dintre proiectele lui Ludovic Orban ar fi fost continuari ale proiectelor sale.

"Mi-ar fi placut sa lucram iar impreuna, dar noi nu avem dialog", a atacat Videanu. In replica, Orban a raspuns, scurt: "V-ati grabit sa bateti palma cu dracu' si acum spuneti ca nu avem dialog".

"Cu exceptia a doua tampenii, ati avut numai proiecte de-ale mele. Sunteti pe dinafara total si nu cunoasteti problemele bucurestenilor", a acuzat din nou Adriean Videanu. In ceea ce priveste alianta cu PNG, democrat-liberalul a declarat ca este decizia pe care au luat-o castigatorii. In consecinta, "ne constituim majoritatea asa cum consideram pentru a ne proteja proiectele incepute", a explicat Videanu.

Contactat telefonic, social-democratul Miron Mitrea l-a acuzat, la randul sau, pe Adriean Videanu ca incearca prin intelegerea facut cu Gigi Becali sa isi protejeze doar interesele.

"Alianta functioneaza doar pentru a preintampina schimbarea din functie a unor domni care sunt acolo de 8 ani si care au deservit PD-L-ul pana acum. Becali a venit acolo datorita unui dosar la DNA. Si o sa vedem ca dosarul Becali dispare, dupa ce el a acceptat sa fie santajat asa de usor", a avertizat social-democratul.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Tariceanu, #Miron Mitrea, #Ludovic Orban, #cap, #Adriean Videanu , #PNL