Orban: Dancila trebuie sa castige mai intai alegerile in Videle si apoi sa incerce la o alta functie in stat

Sambata, 24 August 2019, ora 20:39
2726 citiri
Orban: Dancila trebuie sa castige mai intai alegerile in Videle si apoi sa incerce la o alta functie in stat
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sambata, ca prim-ministrul Viorica Dancila ar trebui sa castige mai intai alegerile in orasul Videle, unde a mai candidat si a pierdut, iar abia apoi sa intre in competitia pentru o alta functie in stat.

Viorica Dancila a fost desemnata, sambata, in cadrul Congresul extraordinar al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidentiale.

"Dupa toate dezastrele produse in majoritatea domeniilor de o guvernare haotica si nociva pentru romani, premierul acestei guvernari, Viorica Dancila, are acum tupeul si nesimtirea sa se prezinte in fata romanilor si sa le spuna cat de bine a guvernat PSD in acesti ani si sa le ceara votul pentru cea mai importanta functie in stat. Dancila trebuie sa castige mai intai alegerile in orasul Videle, unde a mai candidat si a pierdut lamentabil, si apoi sa mai incerce la o alta functie in stat. Asa, candidatura ei ar fi mai putin periculoasa pentru interesele Romaniei", a afirmat Orban, conform unui comunicat transmis sambata.

Liderul liberal a adaugat ca PSD, sub conducerea Vioricai Dancila, nu a "facut nimic" din ceea ce a promis in programul de guvernare si ar fi avut o singura preocupare: "cum sa-i scape pe Liviu Dragnea si pe ceilalti ca el din PSD si ALDE de inchisoare".

"Pentru asta, PSD a distrus ordinea si siguranta publica, eliberand din puscarii mii de infractori criminali si violenti care ameninta zi de zi viata romanilor si mai au curajul acum sa vorbeasca de razboiul impotriva criminalitatii. In acelasi timp, Dancila a fost premierul unei majoritati parlamentare care a atacat sistematic statul de drept si independenta Justitiei, a distrus credibilitatea Romaniei in plan extern si a pus in pericol statutul european si nord-atlantic al Romaniei. Si tocmai ea, Viorica Vasilica Dancila s-a trezit astazi sa vorbeasca despre o Romanie respectata in UE si in lume", a adaugat Orban.

El a apreciat ca nominalizarile recente facute de Viorica Dancila - Dana Girbovan la Ministerul Justitiei sau Iulian Iancu pentru postul de vicepremier pe probleme economice - demonstreaza o atitudine "anti-occidentala".

"Mai mult, la fel ca Adrian Nastase sau Victor Ponta, care au candidat la alegerile prezidentiale din postura de premier din partea PSD, Viorica Dancila recurge la aceleasi strategii ticaloase de folosire a aparatului guvernamental si a institutiilor statului in interes de campanie.

Ii solicit public Vioricai Dancila sa renunte la aceste practici de odioase de capturare a statului pentru ca va avea acelasi rezultat ca si predecesorii sai", a mentionat presedintele PNL.

#Orban Dancila candidat prezidentiale , #PNL