Premierul Orban, despre decizia CCR in privinta motiunii de cenzura: Nu este nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului

Marti, 15 Septembrie 2020, ora 11:53
1845 citiri
Premierul Orban, despre decizia CCR in privinta motiunii de cenzura: Nu este nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului

Premierul Ludovic Orban a declarat ca decizia Curtii Constitutionale, conform careia nu exista conflict juridic intre Guvern si Parlament in privinta motiunii de cenzura, nu este una "nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie ca ei au considerat ca nu e conflict ca sa nu se pronunte pe fond".

"Noua nu ne e frica, daca PSD-ul vrea sa continue procedura, s-o continue, ii asteptam. Pana una-alta, le readuc aminte ca nici macar n-au fost in stare sa asigure cvorumul", a afirmat Orban.

Orban a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca membrii Curtii Constitutionale nu au respins sesizarea Guvernului, ci au considerat ca nu e conflict juridic, pentru a nu se pronunta pe fond.

"Hai sa nu ne facem ca nu intelegem despre ce e vorba", a declarat el.

Intrebat daca in opinia PNL se poate reluat votul pe motiune, Orban a spus: "Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci, din punctul nostru de vedere este neconstitutional sa depui motiune de cenzura in vacanta parlamentara. Ca sa nu mai spun, intr-o sesiune extraordinara depui motiune, in alta sesiune extraordinara vrei sa dezbati motiunea, iar acum ar fi culmea sa se mai... Noua nu ne e frica, daca PSD-ul vrea sa continue procedura, s-o continue, ii asteptam. Pana una-alta, le readuc aminte ca nici macar n-au fost in stare sa asigure cvorumul".

Orban a mentionat ca asteapta o comunicare oficiala a CCR privind decizia luata.

"Din informatiile care au razbatut de la Curtea Constitutionala, ei considera ca nu exista conflict juridic, adica nu s-au pronuntat pe fond. (...) Nu este o decizie nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie ca ei au considerat ca nu e conflict ca sa nu se pronunte pe fond", a sustinut premierul.

Curtea Constitutionala a decis ca nu exista conflict juridic Guvern - Parlament pe tema motiunii de cenzura initiata de PSD in sesiunea extraordinara, dar care nu a fost dezbatuta din lipsa de cvorum.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: NEWS.RO