Orban, despre majorarea salariului minim: Mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 18:50
6103 citiri
Orban, despre majorarea salariului minim: Mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Ludovic Orban a ironizat, marti, anuntul Vioricai Dancila si al ministrului Muncii, Marius Budai, cu privire la majorarea salariului minim cu 100 de lei, afirmand ca "mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei". El a apreciat ca masura nu poate fi luata de un guvern demis.

"Mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei sau cate un leu... Baietii astia nu inteleg, oamenii astia nu inteleg ca ei au fost demisi prin motiune de cenzura, ca nu mai pot sa se comporte ca un guvern care e in functiune.

Raman la Palatul Victoria doar pana la investirea unui guvern si nu pot sa angajeze decizii importante de guvernare, ci numai sa administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate sa o ia decat un guvern legitim, votat de Parlament", a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Viorica Dancila a declarat, marti, in timpul unei actiuni electorale la Botosani, ca Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budai, afirmase ca miercuri va fi pus in transparenta publica un proiect hotarare de guvern in acest sens.

"Ma bucur ca ai dat aceasta veste, Marius Budai, ca vrem sa majoram salariul minim cu 100 de lei", a spus Viorica Dancila.

In prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel putin un an vechime in munca in domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, "salariul minim net va creste anual cu 100 lei, astfel incat in 2020 acesta sa fie mai mare decat echivalentul a 300 euro".

#salariu minim majorat Guvern Dancila , #PNL