Orban, despre neatingerea pragului la referendum: Exista un risc major ca oricine face politica in Romania sa inteleaga ca este voie la furat

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 18:46
3801 citiri
Orban, despre neatingerea pragului la referendum: Exista un risc major ca oricine face politica in Romania sa inteleaga ca este voie la furat
Foto: Facebook / Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, sustine ca neatingerea pragului la referendum va declansa un nou bombardament de OUG din partea celor aflati la putere, care sa agreseze sistemul de justitie si prin care sa incerce sa scape de pedeapsa.

"Acest referendum este vital pentru o evolutie sanatoasa a societatii romanesti, pentru ca da posibilitatea romanilor sa interzica prin votul lor masiv la referendum amnistia si gratierea si prin acest vot 'DA', la referendumul de interzicere a amnistierii si gratierii, sa le transmita mesajul catre toti cei care sunt implicati in viata publica sau vor sa se implice in viata publica, ca daca fura vor fi pedepsiti.

De asemenea si a doua intrebare este o intrebare extrem de importanta pentru ca cetatenii romani pot sa interzica prin votul lor agresiunea sistematica prin OUG emise de Guvernul PSD-ALDE, impotriva justitiei, impotriva independentei justitiei, impotriva drepturilor si libertatilor fudamentale ale romanilor si impotriva liberului acces al romanilor la justitie.

Cetatenii romani nu trebuie sa se lase pacaliti de infractorii din jurul lui Dragnea cu mesajele perverse pe care le transmit. Romanii au puterea in mana lor, daca isi doresc o societate sanatoasa, condusa de oameni corecti care respecta legea, trebuie sa vina cu mic cu mare la vot si sa voteze 'DA' atat la prima intrebare cat si la a doua intrebare", sustine Ludovic Orban intr-un comunicat remis miercuri.

"Daca referendumul nu aduna cvorumul necesar, exista un risc major, ca oricine face politica in Romania sa inteleaga ca este voie la furat in Romania.

In toate cercetarile noastre sociologice si in toate discutiile pe care le-am avut cu zecile, sutele de mii de romani pe care i-am intalnit, intr-o proportie coplesitoare, romanii considera coruptia o amenintare la adresa bunei functionari a economiei si a societatii romanesti si sustin clar interzicerea amnistiei si gratierii faptelor de coruptie.

Tragem acest semnal de alarma si le atragem atentia asupra importantei votului, tocmai pentru ca sta in puterea fiecarui roman sa hotarasca la acest referendum ca hotii nu vor scapa, ca oricine a furat din avutul public va fi pedepsit, ca oricine a comis o infractiune de coruptie va fi pedepsit si ca oricine isi imagineaza ca poate sa fure atunci cand se afla in functii publice, fara sa fie pedepsit, nu are nicio sansa sa scape nepedepsit.

De asemenea, neatingerea pragului la referendum poate sa furnizeze celor care ne conduc astazi si care isi imagineaza ca banul public este banul lor personal si ca Romania este mosia lor sa comita orice fel de agresiune ulterioara impotriva justitiei, sa vina din nou cu un bombardament de OUG, precum OUG 13, OUG 7, OUG 90, OUG 92, prin care sa agreseze sistemul de justitie si prin care sa incerce sa scape de pedeapsa pentru furaciunile pe care le-au facut", spune liderul PNL.

Mai mult, Ludovic Orban a declarat ca un vot DA la referendum este si un vot in sprijinul apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana.

"Noi nu vrem ca romanii sa sufere de pe urma prostiilor facute de PSD si de ALDE, noi nu vrem ca Romania sa aiba de suferit si sa piarda, la nivel european din toate avantajele pentru care are dreptul si pe care trebuie sa le fructifice, din cauza comportamentului infractional al liderilor actualei coalitii majoritare.

Un vot DA la referendum reprezinta si un vot limpede, clar, in favoarea unei atitudini pro-europene si mai ales in favoarea unei respectari de catre Romania a tuturor regulilor, valorilor si principiilor care guverneaza Uniunea Europeana si la care noi am aderat.

De asemenea, DA la referendum si votul pentru PNL inseamna garantia faptului ca Romania va fi tratata ca un partener egal, respectat, apreciat si influent la nivel european, garantia faptului ca beneficiile de pe urma integrarii Romaniei in Uniunea Europeana vor ajunge la fiecare cetatean roman", a mai spus liderul PNL.

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
Campanie electorală „înfierbântată”. Politicieni pârâți pentru discriminare: „Să nu uite că libertatea de exprimare nu e absolută”
Campanie electorală „înfierbântată”. Politicieni pârâți pentru discriminare: „Să nu uite că libertatea de exprimare nu e absolută”
Campania electorală îi determină pe politicieni să aibă un limbaj mai „colorat”, să folosească un discurs plin de „ură”, lucru care le poate aduce sancțiuni din partea Consiliului...
#rerefendum justitiei, #cum votez referendum , #PNL