Orban lucreaza la o strategie ca PSD sa nu-i puna bete in roate. Guvernul il aflam mai spre finalul saptamanii viitoare

Sambata, 19 Octombrie 2019, ora 16:13
6575 citiri
Orban lucreaza la o strategie ca PSD sa nu-i puna bete in roate. Guvernul il aflam mai spre finalul saptamanii viitoare
Foto: captura video Digi24

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat sambata ca cea de-a doua runda de negocieri cu partidele privind investirea noului Guvern va avea loc saptamana viitoare, miercuri si joi, "daca este necesar", mentinand ca PNL va veni cu o strategie pentru a trece de un "boicot rusinos" pe care incearca sa-l faca PSD pentru a se mentine la putere.

"Luni si marti continua consultarile cu societatea civila si cu institutii importante in arhitectura statului roman. Miercuri si, daca este necesar si joi, vom avea discutiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de investitura.

Ne asteptam la un boicot din partea PSD si vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot rusinos, penibil, pe care incearca sa-l faca PSD pentru a mentine in mod nelegitim la putere ramasitele unui guvern esuat si care a fost demis prin motiune de cenzura", a precizat Orban, dupa o sedinta de campanie, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Orban a adaugat ca parlamentarii PNL sunt pregatiti sa prezinte o propunere de calendar de investire, care sa duca la audierea viitorilor ministri si la votul in plen.

"Parlamentarii PNL vor fi pregatiti sa prezinte o propunere de calendar de investire, care sa duca la audierea si la vot in plen cat mai repede posibil, pentru ca obiectivul nostru este sa dam cetatenilor romani cat mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a caror amanare ar putea crea grave probleme pentru Romania", a sustinut Orban.

Cat priveste legile pe care partidele din Opozitie le cer inainte de investirea Guvernului, Orban a spus ca parlamentarii PNL vor fi prezenti si vor vota in favoarea acestora, asa cum s-a stabilit in negocieri.

Presedintele Klaus Iohannis a participat sambata la o sedinta a PNL pe tema campaniei la prezidentiale, timp de aproximativ 2 ore si jumatate, fara a face declaratii de presa la final.

#Orban negocieri Guvern PNL, #Orban plan PSD boicot Guvern Parlament , #PNL