Orban: Nu am lista, joc intr-o singura echipa, PNL

Vineri, 05 Martie 2010, ora 17:06
1646 citiri
Orban: Nu am lista, joc intr-o singura echipa, PNL
Foto: Ziare.com

Ludovic Orban, primvicepresedintele PNL si candidat la sefia partidului, a declarat vineri ca el nu doreste sa candideze pe lista, ca el nu are o echipa de "30, 38, 40 60 de oameni", ci ca joaca intr-o singura echipa si ca aceasta este Partidul National Liberal.

"In ceea ce ma priveste, eu nu am o echipa de 30, 38, 40, 60 de oameni. Joc intr-o singur echipa, aceasta este PNL in ansamblul sau", a declarat Orban.

Orban a spus ca Mircea Diaconu a propus ca listele sa nu se mai numeasca asa, ci echipa. "O echipa nu este data de cum ii spunem, nu are importanta cum ii spunem. O echipa este o echipa, daca membrii care compun echipa au spirit de echipa. Ai spirit de echipa daca ii respecti pe ceilalti, daca iti aperi colegii cand au nevoie, cand faci un sacrificiu si ii cedezi unui coleg un drept pe care il ai", a completat liberalul.

Ludovic Orban a mentionat ca in cazul in care se va alege votul pe lista, el este convins "ca vor fi multi oameni care poate ar merita sa fie pe aceasta lista" si "sunt multi oameni care nu ar trece de examenul acestui congres". "Stau si ma intreb ce are nevoie are Vosganian sa fie pe o lista, Norica Nicolai sau Mircea Diaconu. Ce nevoie au o multime de alti colegi, pe care ii respect si ii apreciez, sa fie pe o lista. Au beneficiat de-a lungul timpului de increderea dumneavoastra", a adaugat Orban, care a mentionat ca PNL trebuie sa aleaga intre doua rele, nu intre doua bune.

"Nu am facut o analiza serioasa nici a alegerilor prezidentiale, nici a alegerilor pentru europarlamentare. Nu toti ne-am implicat intr-o masura egala. Multi am asteptat ca imaginea domnului Antonescu ne va aduce voturile in desaga, fara sa facem ce este normal si firesc in campania electorala. Va intreb. Am auzit numai laude la adresa domnului Antonescu. Cum se face ca astazi PNL nu numai ca nu a depasit granita celor 20 %, ci este intr-un usor recul.

Sa nu ne imbatam cu apa rece. Trebuie sa spunem si lucruri neplacute, care nu suna frumos. Ni se spune sa votam Antonescu pentru ca vine si isi asuma raspunderea sa obtina 30%. Cine din PNL nu isi doreste sa obtina 30%. Eu cand mi-am depus candidatura nu mi-as asuma un asemenea obiectiv si nu as pleca acasa daca PNL nu ar obtine atat? Ba da. Problema este cum ajungem la el", a completat prim-vicepresedintele PNL.

De asemenea, Orban a adus in discutie subiectul Theodor Stolojan, mentionand ca multi lauda performata PNL din vremea acestuia, insa ca el i-a "lasat cu ochii in soare, intr-un moment important". "In 2002 cand a venit domnul Stolojan si am indraznit ca candidez impotriva lui, la prima Delegatie Permanenta aveam impresia ca jumatate din sala erau in stare sa puna mana pe bate si sa imi spuna cum indraznesc sa candidez", a mai spus Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Orban candidat sefie PNL, #Ludovic Orban PNL, #Orban lista candidatura PNL , #PNL