Orban: Nu imi permit sa ma retrag

Vineri, 05 Martie 2010, ora 22:22
1761 citiri
Orban: Nu imi permit sa ma retrag

Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, nu se retrage din cursa pentru presedintia partidului, chiar daca delegatii la Congres au ales votul pe liste, in favoarea votului uninominal.

"Cand mi-am anuntat candidatura nu m-am jucat, pentru ca pentru mine presedintia este o institutie fundamentala si nu imi permit sa ma retrag", a declarat, vineri, Ludovic Orban, la Antena 3.

Ludovic Orban a declarat ca nu a format inca o lista pentru echipa de conducere, asa cum prevede noul statut, insa ca nu va face nominalizari pana cand nu primeste acceptul persoanelor cu care va discuta. Noul statut prevede ca cei care sunt nominalizati pentru a face parte din conducere trebuie sa isi dea acordul scris, spune Orban.

"Mie imi este mult mai dificil sa formez o echipa de candidatura pentru ca cei care s-au opus listei au o problema de constiinta. Neacceptand acest sistem, este mai dificil pentru ei sa candideze intr-un astfel de sistem", a declarat Ludovic Orban.

Intrebat daca pe lista sa s-ar afla si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, Orban a raspuns: "Nu, domnul Tariceanu, dupa opinia mea, este la nivel de presedinte al PNL si prim-ministru. Daca l-as invita pe lista mea l-as pune mai jos decat este in constiinta publica, de aceea nu am facut acest lucru".

In ceea ce priveste declaratiile dure ale lui Crin Antonescu, de la Congres, impotriva lui Viorel Catarama, Orban a spus: "Cred ca i-am dat prea multa importanta domnului Catarama", adaugand ca, totusi, pentru iesirea sa din campanie, ar fi trebuit sa existe o sanctiune.

"Domnul Catarama, in ultimii ani, a fost foarte sporadic in legatura cu PNL. In aceasta perioada am avut batalii grele de dat, iar ultima iesire a domnului Catarama a fost de natura asa aduca deservicii partidului", a precizat Orban.

Congresul PNL a ales, vineri, sa aprobe modificarile propuse de Crin Antonescu la statutul partidului, care prevad introducerea votului pe liste a conducerii, cu 1.083 de voturi pentru, 258 impotriva si 13 abtineri.

Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, la evenimentul "Viitorul Moldovei în UE'' organizat la Chişinău de Alianţa Dreapta Unită, că "de când a apărut...
#Ludovic Orban, #Orban retrag PNL, #Orban presedinte PNL, #congres PNL 2010 , #PNL