Orban: Nu le-ati spus cetatenilor ca aveti in program majorarea pensiilor parlamentarilor

Marti, 16 Iunie 2015, ora 15:37
4173 citiri
Orban: Nu le-ati spus cetatenilor ca aveti in program majorarea pensiilor parlamentarilor
Foto: Ziare.com

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat in plenul comun al Parlamentului ca adoptarea proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari ar atrage dupa sine situarea Parlamentului "la o cota de incredere mai joasa decat orice alta institutie publica din Romania" si ar pune in pericol democratia.

"Inca nu imi vine sa cred ca, in Parlamentul Romaniei, dezbatem un astfel de proiect de lege. In momentul in care ati candidat, si ma adresez in special majoritatii guvernamentale, nu le-ati spus cetatenilor ca aveti in program majorarea pensiilor parlamentarilor.

(...) Cand ati candidat, stiati foarte bine care este legislatia in domeniu. Am inteles ca este nevoie de un Parlament puternic. Dar va intreb: poate fi puternic un Parlament care nu mai are increderea cetatenilor?

Votand astfel de proiecte de legi veti duce Parlamentul la o cota de incredere mai joasa decat orice alta institutie publica din Romania. Puneti in pericol democratia, pentru ca un Parlament care nu mai beneficiaza de increderea cetatenilor nu mai are legitimitatea si autoritatea de a impune actele normative pe care le adopta", a spus Orban.

Parlamentarii si-au votat pensii speciale - vor primi in plus pana la 4.600 lei

Acesta a adaugat ca, prin adoptarea proiectului in discutie, este instituit un "regim privilegiat" pentru deputati si senatori in raport cu celelalte categorii de pensionari.

"Peste 90% dintre pensionari si dintre viitorii pensionari beneficiaza de o pensie in baza principiului contributivitatii. (...) De ce sa statuam un regim privilegiat pentru parlamentari, tocmai noi, aceia care suntem chemati sa facem legi?

Suntem chemati sa facem legi nu pentru noi si pentru a ne rezolva problemele personale, ci pentru a rezolva problemele oamenilor care ne-au trimis aici. Va rog, mergeti fiecare in colegiul dvs. si intrebati o suta de cetateni pe care ii intalniti si care nu sunt membri ai partidelor dvs. daca sunt de acord cu adoptarea acestui proiect de lege. Va garantez ca 90%, daca nu mai mult, vor fi impotriva", a mai sustinut deputatul PNL.

Parlamentarii si-au votat pensii speciale, PNL vrea sa le atace la CCR

Ludovic Orban le-a mai spus parlamentarilor ca, daca vor vota proiectul legislativ, vor da proba de "egoism si de lipsa de solidaritate" fata de romani.

"Nu sunt un populist. Am spus clar ca demnitarii din Romania si functionarii publici sunt cei mai prost platiti din UE, si nu in valoare absoluta, ci raportat la salariul mediu pe economie sau la salariul minim pe economie. Acesta este adevarul si acest lucru afecteaza institutiile publice.

(...) Aceasta problema duce la adancirea coruptiei fara discutie. Rezolvati problema, dar nu asa, cum ati venit cu acest proiect de lege, pe ascuns, fara nicio consultare publica, profitand de pozitia pe care v-au dat-o cetatenii, de parlamentari. Rezolvati lucrurile transparent.

(...) Noi trebuie sa fim oamenii cu cele mai adanci calitati - sensibilitate, decenta, bun simt, solidaritate cu semenii, generozitate", a conchis acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Ludovic Orban pensii speciale, #Ludovic Orban pensii majorate, #pensii majorate Parlament , #PNL