Orban: Oferta de guvernare cu PD-L a fost facuta "la misto"

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 20:39
2910 citiri
Orban: Oferta de guvernare cu PD-L a fost facuta "la misto"

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri ca liberalii nu trebuie sa regrete ca nu au intrat la guvernare, pentru ca oferta pe care le-a facut-o PD-L a fost "la misto", ministerele pe care liberalii le-ar fi ocupat ar fi fost Finante, Justitie, Munca si Agricultura.

"Stiu ca multi dintre dumneavoastra ati considerat ca ar fi fost mai bine sa intram la guvernare, stiu ca multi dintre cei care ati crezut ca poate era mai bine sa intram la guvernare atunci, multi v-ati schimbat parerea vazand ce se intampla azi. Va spun: nu aveam ce sa cautam la guvernare", s-a adresat Orban alesilor locali ai partidului, in cadrul Conferintei acestei Ligi.

Prim-vicepresedintele PNL a spus ca, in primul rand, liberalii nu au fost doriti la guvernare de catre PD-L.

"Daca ne-ar fi dorit cu adevarat la guvernare, nu faceau misto de noi si astazi faceam negocieri politice si maine Basescu anunta numele primului-ministru. Oferta pe care ne-au facut-o a fost jignitoare pentru PNL, o oferta facuta la misto cu patru ministere - Ministerul Finantelor, Ministerul Justitiei, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si, eventual, Ministerul Agriculturii cu care ne-am fi rupt gatul, n-am fi putut sa facem nimic si ar fi trebuit sa decontam toate nerealizarile lor dintr-un an de guvernare, toate nenorocirile pe care si le-au asumat prin intermediul acordului cu FMI", a incercat Orban sa-si convinge colegii.

"Un partid ca PNL nu se poate duce la guvernare decat atunci cand poate sa-si puna in practica programul, masurile. Am cerut anularea impozitului forfetar, au spus ''nu'', reducerea contributiilor la asigurari sociale cu 10% - ''nu'', am solicitat mentinerea impozitului pe microintreprinderi... La toate ni s-a raspuns nu. Cand am intrebat de ce: acordul cu FMI. Atunci guvernati voi cu FMI, domnilor de la PD!", a mai afirmat prim-vicepresedintele PNL.

Stavarache: Important este sa ne vindem foarte scump pielea

La randul sau, vicepresedintele PNL Romeo Stavarache si-a exprimat credinta in sansa partidului de a ajunge "foarte repede" la guvernare.

"Important este acum sa ne vindem foarte scump pielea. Nu trebuie sa ne vindem pe doi lei, pentru ca daca vom merge la guvernare si ne vor da Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, si eventual alt minister care nu are bani si inseamna numai imagine negativa, partidul asta ajunge inapoi la 10% si practic se distruge.

Daca presedintele Basescu ne-a facut invitatia sa mergem la guvernare, punctul meu de vedere este urmatorul: sa avem alternativa si strategie reala de guvernare si sa le spunem celor de la PD-L ca da, mergem la guvernare, dar in niste conditii foarte clare. Sa scoatem tara din criza si asta nu inseamna taxe, biruri si someri", a formulat Stavarache conditiile in care, in opinia sa, PNL trebuie sa gandeasca intrarea la guvernare.

Liderul PNL Bacau s-a aratat sigur ca "sfarsitul" actualei guvernari "este mult mai aproape" decat se asteapta toata lumea, dar liberalii trebuie sa fie pregatiti pentru acel moment cu o echipa si asta este menirea viitorului Congres.

"Avem nevoie de acest congres, de o echipa care sa duca mai departe. Crin Antonescu este un brand pentru PNL si pentru Romania", a sustinut el.

Secretarul general al PNL Radu Stroe a spus ca liberalii vor "incropi" o alianta politica doar atunci cand vor fi siguri ca este in interesul lor si le-a cerut sa aibe incredere in Crin Antonescu

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...