Orban: PNL e un partid de cadre, nu de mase

Marti, 12 August 2008, ora 20:30
1636 citiri
Orban: PNL e un partid de cadre, nu de mase

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat marti seara, la lucrarile taberei de vara a liberalilor, organizata in Budeasa, Arges, ca formatiunea sa este "un partid de cadre, nu unul de mase" si ca, din acest motiv, si activismul de partid este redus.

"PNL este un partid de cadre, nu un partid de mase.(...) Candidatii trebuie cunoscuti in teritoriu, trebuie sa aiba calitati de lider, sa stie sa colaboreze cu organizatiile din zona si sa aiba aptitudini de comunicare", a spus Orban, care a mai precizat ca activismul de partid este redus si ca nu stie ca vreo organizatie locala sa aiba mai mult de 1.000 de membri, relateaza NewsIn.

Orban le-a explicat apoi studentilor liberali cum functioneaza votul uninominal, cum se va aplica si cum trebuie sa decurga campania liberala.

"Este un sistem care nu ne avantajeaza, deoarece un candidat trebuie sa obtina 50% plus 1 din voturi pentru a fi sigur de castig. PNL poate sa castige alegerile, daca se va adapta rapid la noul sistem de vot", a precizat Orban.

Vicepresedintele liberal a mai aratat si care vor fi efectele pe care le va avea votul uninominal. Potrivit acestuia, in primul rand va fi afectata structura organizatorica a partidelor din cauza decuparii colegiilor si a reorganizarii, iar liderii importanti risca sa nu mai fie validati ca parlamentari.

In schimb, a aratat Orban, parlamentarii alesi uninominal pot sa sustina mai mult interesele zonei pe care o reprezinta decit legile si proiectele promovate de Guvern.

Studenti din 22 de judete s-au strans in Arges, in localitatea Budeasa, de langa Pitesti, la scoala de vara "I.C. Bratianu" organizata de liberali. La cursuri sunt invitati reprezentanti din functiile de conducere ale partidului, printre acestia fiind asteptat si presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...