Orban: PNL trebuie sa scoata "castanele din foc" in privinta alegerilor din Colegiul 1

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:09
2256 citiri
Orban: PNL trebuie sa scoata "castanele din foc" in privinta alegerilor din Colegiul 1

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni ca, in cadrul sedintei BPC, nu s-a discutat despre retragerea candidaturii lui Radu Stroe de la scrutinul partial pentru Colegiul 1, dar ca nu liberalii ar trebui sa scoata "castanele bagate in foc" de altii.

Intrebat daca s-a discutat despre retragerea candidaturii lui Radu Stroe, Orban a raspuns ca nu s-a abordat aceasta pozitie in cadrul BPC.

"Nu, n-am discutat. Nu trebuie sa scoatem noi castanele din foc pe care le-au bagat altii. Ca atare, noi actionam in baza unei legislatii existente, in vigoare. Ne-am mobilizat pentru a asigura locuitorilor din Colegiul 1 o reprezentare cat mai serioasa in Parlamentul Romaniei si avem ca obiectiv castigarea Colegiului 1", a spus Orban.

La randul sau, presedintele Partidului Verde Remus Cernea a comentat, la finalul sedintei BPC, ca "din pacate, PNL dovedeste ca nu respecta principiile liberale, ca nu respecta dreptul de a alege si de a fi ales si ca nu respecta Constitutia".

Cernea a mentionat ca, in aceasta situatie, face un apel catre toti cetatenii din Colegiul 1 sa mearga la vot si sa puna stampila pe ambii candidati, anulandu-si asfel votul "si dand un semnal de protest fata de maniera in care au fost organizate aceste alegeri, cu incalcarea Constitutiei, prin interzicerea candidaturilor partidelor parlamentare si a independentilor".

"Iata ca atitudinea PNL este ca daca avem Constitutia prinsa si legata, atunci trebuie sa o si violam. Aceste alegeri se fac cu violarea Constitutiei Romaniei si impotriva drepturilor cetatenilor acestei tari", a spus Remus Cernea.

La finalul sedintei BPC, Radu Stroe a precizat ca nu renunta la candidatura. De altfel, anterior, intr-o discutie informala avuta cu Remus Cernea, secretarul general al PNL i-a explicat acestuia ca problema candidaturii sale este in primul rand ca o face din partea unui partid, nu ca independent, iar problema neconstitutionalitatii Legii electorale este mai degraba a fi invocata in situatia nepermiterii unui independent sa candideze.

Stroe l-a asigurat insa pe Remus Cernea ca liberalii vor incerca sa modifice Legea in Parlament.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Ludovic Orban alegeri ianuarie, #alegeri deputat Colegiul Unu , #PNL
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Cetateanul Remus Cernea are dreptul sa candideze. Numai ca Justitia trebuie sa stabileasca acest fapt. Neplacut este faptul ca legile din Romania sunt strambe ca si mintea celor care le-a gandit.