Orban: Ponta a facut un serviciu urias regimului Basescu

Joi, 09 Februarie 2012, ora 22:00
5261 citiri
Orban: Ponta a facut un serviciu urias regimului Basescu

Deputatul PNL Ludovic Orban l-a criticat pe presedintele PSD, Victor Ponta, pentru discursul tinut de acesta in Parlament, cu ocazia votului pentru investirea guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu.

"Astazi Victor Ponta a legitimat guvernul Ungureanu, a actionat impotriva vointei PNL si celei mai mari parti a PSD, a facut un serviciu urias regimului Basescu", a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Fostul ministru al Transporturilor spune ca Ponta ar fi trebuit sa spuna ce era "normal si firesc in situatia din fata" si ca "bunul simt, convingerile, vocea strazii, nemultumirea coplesitoare a aproape 90% din populatie" ar fi trebuit sa-l indemne sa atace guvernul Ungureanu.

Orban a mai afirmat si unul din motivele pentru care a fost impotriva aliantei cu PSD a fost faptul ca acesta a fost sprijinit de "cea mai mare parte a celor care au negociat in secret guvernul PDL-PSD din 2009".

In opinia lui, s-a observat o diferenta nu doar intre Ponta si PNL, dar si intre Ponta si cea mai mare parte a celor din PSD, avertizandu-i pe acestia din urma in legatura cu modul in care Ponta ii reprezinta.

Un alt punct in care Orban l-a atacat pe Ponta a fost cel referitor la demisiile membrilor USL din Parlament.

"Pasul inapoi cu demisiile, generat tot de pasul inapoi al lui Victor Ponta si a unei parti din PSD", a afirmat Orban.

El l-a numit pe noul premier, Mihai Razvan Ungureanu, "un alt Emil Boc, o alta sluga a lui Traian Basescu".

Victor Ponta, in Parlament: Sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, joi, in Parlament, ca spera ca noul premier sa nu fie "un nou Emil Boc", salutand totodata "ideile nobile" ale prim-ministrului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

El a precizat inca o data ca USL nu va acorda un vot Guvernului. "USL a decis sa nu voteze acest guvern si din cauza unor retineri pe care le avem fata de membrii Guvernului", a precizat Ponta.

Pe de alta parte, in premiera, liderul PSD a criticat atacurile din mass-media, care "au mers uneori prea departe" la adresa Guvernului Ungureanu.

El a dezaprobat acuzatiile cum ca ministrii desemnati ar fi "clone, consilieri, second-hand".

In alta ordine de idei, Ponta i-a cerut premierului Ungureanu sa-si faca datoria ca "un prim-ministru al Guvernului, nu un ajutor al presedintelui".

Totodata, presedintele PSD si-a exprimat satisfactia fata de schimbarea Guvernului vechi, dar si fata de demisia lui Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Orban Ponta serviciu Basescu, #Orban discurs Ponta Ungureanu , #PNL