Orban: PSD a initiat referendumul, nu mi se pare normal ca PNL sa deconteze

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 14:23
5346 citiri
Orban: PSD a initiat referendumul, nu mi se pare normal ca PNL sa deconteze
Foto: Digi 24

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat ca social-democratii sunt cei care au initiat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu si, prin urmare, nu este normal ca PNL sa deconteze in mod nedrept rezultatul referendumului.

"Desi, in perceptia publica, initiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au initiat referendumul au fost colegii nostri de la PSD. Noi nu am promis public ca vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuratie a CCR.

In momentul in care referendumul a fost declansat, toata configuratia PNL a facut tot posibilul pentru a scapa Romania de Basescu. Nu mi se pare normal sa deconteze in mod nedrept PNL acest rezultat", a spus Ludovic Orban, joi, la Digi 24.

Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Acesta l-a catalogat pe presedintele Traian Basescu drept "nesimtit".

"(...) Numai un nesimtit ca Traian Basescu poate sa ramana in functie (dupa rezultatul referendumului - n.red.)", a afirmat liderul liberal. Dupa ce i s-a atras atentia asupra limbajului, deputatul a revenit, explicand: "Un om care isi bate joc de tara asta, ma refer evident la domnul Basescu".

Ponta si angajamentele pe care nu trebuia sa si le ia

Parlamentarul PNL considera ca partidul sau nu are "absolut nicio vina pentru ca in functie e inca Basescu", considerand ca de vina pentru rezultatul referendumului este si "compozitia politica a Curtii Constitutionale".

"Nu este vorba de esec, PNL trebuie sa se concentreze pe un obiectiv fundamental. Nu exista motive de a cauta tapi ispasitori care nu exista", a mentionat Orban, intr-o interventie ulterioara pentru B1 Tv. Cu toate acestea, el a recunoscut ca starea de liniste din interiorul PNL reprezinta o surpriza si pentru el.

Deputatul a amintit si vizita prim-ministrului Victor Ponta la Bruxelles, din prima jumatate a lunii iulie, in care s-a intalnit cu Jose Manuel Barroso si cu Herman Van Rompuy si in care si-a luat un angajament "pe care nu trebuia sa si le ia", cu referire la pragul electoral pentru referendum.

"(...) In cadrul unei vizite la Bruxelles, nepregatite, premierul si-a luat niste angajamente pe care nu trebuia sa si le ia. Ma refer la pragul de 50 la suta", a explicat Ludovic Orban.

Acesta a comentat si pauza luata de presedintele Crin Antonescu, in ultimele doua saptamani, apreciind ca acesta a lipsit motivat si ca isi va indeplini obligatiile functiei, dar si ca nu trebuie "se ne legam de un concediu de 10 zile sau doua saptamani, cum si-a permis domnul Antonescu".

De ce tace Antonescu si cine l-ar putea deranja din fruntea PNL? - ce spun analistii

Deputatul PNL a mai spus ca esential pentru PNL este maximizarea numarului de parlamentari dupa alegerile din 9 decembrie, tintind spre 30 la suta si ca, la nivelul USL, candidaturile sunt impartite pe principiul paritatii.

"Conducerea PNL, pe care n-am votat-o, are de dus un mandat pana la alegerile parlamentare, sa asigure reprezentarea parlamentara de minim 30 la suta. PNL va avea in cursul anului viitor un congres in care delegatii vor analiza activitatea domnului Antonescu, in masura in care si-a indeplinit obiectivele din 2010, si va decide. Domnul Antonescu este la ora actuala liderul cel mai credibil din Romania

Cand vor fi alegerile prezidentiale, PSD are obligatia de a sustine candiatul PNL. (...) Problema esentiala pentru noi azi este de a se stabili cat mai repede care sunt colegiile in care vor candida reprezentantii PNL si cele in care vor candida cei ai PSD", a mai afirmat liderul liberal.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ludovic Orban referendum Traian Basescu, #referendum demitere Traian Basescu, #PSD initiere referendum, #PNL vina referendum, #Ludovic Orban comentarii PSD , #PNL
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ba este foarte normal ! voi nu sunteti PNL ! voi sunteti toti PSD !
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5