Orban spune ca Guvernul PNL nu va da OUG pentru desfiintarea SS. Va ramane Birchall ministru la Justitie?

Luni, 14 Octombrie 2019, ora 15:33
14487 citiri
Orban spune ca Guvernul PNL nu va da OUG pentru desfiintarea SS. Va ramane Birchall ministru la Justitie?
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca liberalii nu vor da ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), denumita si Sectia Speciala (SS).

Orban a precizat ca partidul pe care il conduce a inaintat un proiect de lege pentru desfiintarea SS.

"PNL sustine acest proiect de lege. M-am manifestat public un adversar al OUG. Exista procedura de urgenta la Parlament, deci sunt foarte putine motive care sa sustina adoptarea ordonantelor de urgenta (...)

Exista calea parlamentara, in ce priveste reglementarile in domeniul Justitiei. La referendumul din 26 mai s-a decis foarte clar ca nu se pot emite OUG-uri in Justitie", a afirmat Ludovic Orban luni, dupa Biroul Politic Executiv al PNL.

Totodata, el a spus ca partidul pe care il conduce a initiat un proiect si pentru abrogarea recursului compensatoriu: "Si in privinta recursului compensatoriu, PNL a initiat proiect pentru abrogarea lui".

Ana Birchall ramane ministru al Justitiei?

Despre posibilitatea ca Ana Birchall sa ramana ministru al Justitiei, Orban a mentionat ca nu a avut nicio discutie cu ea pe aceasta tema. Precizarea a fost facuta in conditiile in care in acest weekend au aparut informatii potrivit carora Birchall ar putea ramane in functie.

"Nu. Nu am avut nicio discutie, nu stiu de unde a fost lansat acest zvon. Eu stiu ca doamna Birchall e membru PSD. Nu am avut nicio discutie si nu o iau in calcul", a spus liderul liberalilor.

In fine, Orban a mai explicat ca vrea un "guvern european".

" (...) pentru asta iti trebuie 15-16 ministere, asta inseamna si o restrangere implicita a numarului de agentii si a numarului de secretari de stat.

Negocierile cu celelalte partide vor fi institutionale, dar vor fi si negocieri individuale, inclusiv cu parlamentari din PSD sau care sunt cu un picior in afara PSD", a adaugat liderul PNL.

#Ana Birchall guvern PNL, #Orban guvern PNL, #Orban OUG desfiintare SS, #recurs compensatoriu Orban PNL , #PNL