Orban spune ca una dintre primele masuri ale Guvernului va fi propunerea de comisar si audierea in Parlament

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 20:10
4653 citiri
Orban spune ca una dintre primele masuri ale Guvernului va fi propunerea de comisar si audierea in Parlament
Foto: Remus Badea/Mediafax/Hepta.ro

Orban a anuntat ca noul Guvern trebuie investit cat mai repede deoarece Comisia Europeana a cerut Romaniei sa trimita cat mai curand o propunere pentru functia de comisar UE. Liderul PNL a precizat ca imediat dupa investire, Executivul va propune un candidat care va fi audiat in Parlament.

"Asa spune legea. Am spus foarte limpede, odata cu instalarea Guvernului, una dintre primele decizii pe care le vom lua va fi propunerea unui candidat la comisar european, vom solicita audierea cat mai rapida a candidatului, vom trimite propunerea catre presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen si, in mod evident, vom sustine aceasta candidatura si vom propune un candidat care sa treaca fara probleme de Parlament, care sa nu aiba nicio problema de integritate, de profesionalism si care sa fie apreciat la nivel european", a afirmat Ludovic Orban, vineri, chestionat daca va fi audiat in Parlament candidatul din partea Romaniei pentru functia de comisar european.

Intrebat daca va propune o femeie sau un barbat pentru aceasta pozitie, Ludovic Orban a raspuns: "In momentul in care voi fi in situatia de a putea prezenta o propunere, in mod evident ca ma voi consulta cu presedintele Romaniei si evident, ne vom consulta cu presedintele Comisiei Europene si vom vedea exact ce exigente se solicita candidatului roman".

Ursula von der Leyen, presedintele ales al Comisiei Europene, asteapta o noua propunere de comisar din partea Romaniei in urmatoarele zile, in conditiile in care Ungaria si Franta au desemnat deja alte persoane dupa respingerea candidatilor de catre Parlamentul European.

Surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca PNL ia in calcul nominalizarea eurodeputatilor Adina Valean si Siegfried Muresan.

#Ludovic Orban comisar european Romania , #PNL