Orban spune cum vor fi alesi candidatii la europarlamentare si care e relatia lui cu Vasile Blaga

Sambata, 25 August 2018, ora 16:57
4167 citiri
Orban spune cum vor fi alesi candidatii la europarlamentare si care e relatia lui cu Vasile Blaga

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sambata, la Sibiu, ca inscrierile pentru europarlamentare se vor face pana la data 1 octombrie, iar lista finala ar putea fi cunoscuta pana la finalul anului.

Intrebat daca PNL va face un sondaj national pentru a concepe lista pentru alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a spus ca nu va fi doar un sondaj national, ci un sondaj pentru fiecare judet, inscrierile putand fi facute pana in data de 1 octombrie.

"Conform hotararii Consiliului National al PNL, inscrierile pentru europarlamentare se vor face pana la data 1 octombrie. Ulterior, vom aplica toate procedurile din hotararea de Consiliul National si in momentul in care vom avea toate criteriile care stau la baza desemnarii vom lua decizia", a raspuns Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Intrebat daca pana la finalul acestui an lista va putea fi cunoscuta, Orban a raspuns ca "este posibil".

Orban a mai spus ca PNL are mai multe criterii pe care le va aplica in definitivarea listei, si anume experienta politica, experienta administrativa, experienta in relatii internationale, competenta intr-un domeniu sau altul.

Intrebat, de asemenea, daca vor fi primari pe liste, Orban a spus ca "daca va dori sa candideze un primar sau un presedinte de consiliu judetean va fi avantajat probabil de criteriile pe care le utilizam pentru stabilirea listei de candidati".

Chestionat si in legatura cu relatia sa cu Vasile Blaga, Orban a spus ca nu e nicio problema si nici intre vechii liberali si fostii democrat-liberali.

"Nu exista nicio problema. La ora actuala, in Partidul National Liberal exista doar membri ai PNL si membrii PNL actioneaza unitar pentru ca partidul sa castige alegerile, sa creeze cu adevarat o sansa pentru romani", a spus Orban, citat de Agerpres.

Intrebat cum comenteaza faptul ca surse din partid sustin ca nu are o relatie buna cu Vasile Blaga, Ludovic Orban a raspuns: "Nu le ascultati".

Vasile Blaga a fost prezent la intalnirea de la Sibiu.

Presedintele Klaus Iohannis, prezent vineri seara, la intalnirea liberalilor de la Sibiu, le-a transmis acestora sa fie un partid consolidat pentru a putea castiga alegerile din 2019.

"Am discutat despre cum va fi in 2019, presedintia Consiliului Uniunii, Summitul din Sibiu, am discutat mai multe lucruri si m-am bucurat ca acum, la sfarsit, am reintalnit si cativa oameni cu care am lucrat impreuna in Sibiu. In ansamblu, atmosfera este una foarte buna si cred ca toti vom pune umarul sa iesim foarte bine in 2019", a afirmat Iohannis.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a declarat vineri, în deschiderea celui de-al XV-lea Congres al formaţiunii, că ţara are nevoie de o guvernare stabilă...
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
Deputatul PNL Cristian Băcanu a depus vineri, 17 septembrie, o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, care în urmă cu o...
Sursa: Ziare.com