Ludovic Orban: USL are obligatia sa-l suspende pe Basescu, altfel e razboi

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 22:47
3915 citiri
Ludovic Orban: USL are obligatia sa-l suspende pe Basescu, altfel e razboi

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat, duminica seara, ca USL trebuie sa inceapa procedura de suspendare a lui Traian Basescu, in conditiile in care coabitarea cu acesta va fi una plina de conficte.

"Sustin ca USL are obligatia sa demareze procedura de demitere a presedintelui, rezultata din faptul ca majoritatea zdrobitoare a populatiei vrea schimbarea lui Traian Basescu. Orice presedinte aflat in situatia lui Traian Basescu si-ar fi prezentat demisia", a declarat fostul ministru al Transporturilor, la Realitatea TV.

"Procedura e fundamentala, o coabitare cu Traian Basescu va fi nociva, va fi un razboi permanent, in care guvernului i se vor pune permanent bete in roate", a adaugat acesta.

Invitat in aceeasi emisiune, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, i-a replicat ca, daca USL face acest lucru si trece chiar peste decizia Curtii Constitutionale, vor avea "surpriza vietii lor".

"Cenzura Curtii Constitutionale e importanta, nu face 2 parale pentru USL (...) Daca USL incepe aceste demersuri si CCR decide ca nu a incalcat Constitutia si merg mai departe, vor avea surpriza vietilor lor la referendum", s-a aratat de parere acesta.

Anterior, el daduse exemplul unui conflict intre puterile statului, cand, in 2009, Basescu a refuzat sa numeasca premierul unei majoritati guvernamentale foarte mari.

"Sunt extrem de suparat pe presedintele Senatului de atunci, Mircea Geoana, ca nu a sesizat Curtea Constitutionala referitoare la un conflict dintre puterile statului", a amintit el.

Sever Voinescu l-a contrazis, spunand ca avem un vid constitutional.

"Curtea Constitutionala era prin lege obligata sa se pronunte, dar n-ar fi facut decat sa inventeze jenant. Nu din vina Curtii, ci pentru ca Legea fundamentala e defecta", a afirmat acesta.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Ludovic Orban USL suspendare Basescu, #Orban coabitare Basescu nociva , #PNL