Ludovic Orban: USL are obligatia sa-l suspende pe Basescu, altfel e razboi

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 22:47
3740 citiri
Ludovic Orban: USL are obligatia sa-l suspende pe Basescu, altfel e razboi

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat, duminica seara, ca USL trebuie sa inceapa procedura de suspendare a lui Traian Basescu, in conditiile in care coabitarea cu acesta va fi una plina de conficte.

"Sustin ca USL are obligatia sa demareze procedura de demitere a presedintelui, rezultata din faptul ca majoritatea zdrobitoare a populatiei vrea schimbarea lui Traian Basescu. Orice presedinte aflat in situatia lui Traian Basescu si-ar fi prezentat demisia", a declarat fostul ministru al Transporturilor, la Realitatea TV.

"Procedura e fundamentala, o coabitare cu Traian Basescu va fi nociva, va fi un razboi permanent, in care guvernului i se vor pune permanent bete in roate", a adaugat acesta.

Invitat in aceeasi emisiune, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, i-a replicat ca, daca USL face acest lucru si trece chiar peste decizia Curtii Constitutionale, vor avea "surpriza vietii lor".

"Cenzura Curtii Constitutionale e importanta, nu face 2 parale pentru USL (...) Daca USL incepe aceste demersuri si CCR decide ca nu a incalcat Constitutia si merg mai departe, vor avea surpriza vietilor lor la referendum", s-a aratat de parere acesta.

Anterior, el daduse exemplul unui conflict intre puterile statului, cand, in 2009, Basescu a refuzat sa numeasca premierul unei majoritati guvernamentale foarte mari.

"Sunt extrem de suparat pe presedintele Senatului de atunci, Mircea Geoana, ca nu a sesizat Curtea Constitutionala referitoare la un conflict dintre puterile statului", a amintit el.

Sever Voinescu l-a contrazis, spunand ca avem un vid constitutional.

"Curtea Constitutionala era prin lege obligata sa se pronunte, dar n-ar fi facut decat sa inventeze jenant. Nu din vina Curtii, ci pentru ca Legea fundamentala e defecta", a afirmat acesta.

Citeste si:
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
Reprezentanţii AUR au făcut scandal, marţi, 17 mai, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde se dezbătea legea offshore, aceştia cerându-le...
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu se întâlnește marți, 17 mai, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi...