PNL a ramas fara candidat la Capitala, dupa retragerea lui Orban, dar spune ca are alte resurse

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 17:31
2512 citiri
PNL a ramas fara candidat la Capitala, dupa retragerea lui Orban, dar spune ca are alte resurse
Foto: Arhiva Ziare.com

Liberalii au ramas fara candidat la Bucuresti, dupa ce Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primaria Capitalei, si sustin ca au primit "cu greu" acest anunt.

Deputatul PNL a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui, sub control judiciar, acuzandu-l ca ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala din acest an.

Ziare.com l-a contactat pe purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, care a declarat ca nu vrea sa comenteze acuzatiile DNA, dar a aratat ca liberalii primesc "cu greu acest anunt" si spera ca Ludovic Orban isi va demonstra nevinovatia.

"Primim cu greu acest anunt si speram, pana la urma, in nevinovatia domnului Orban. Gestul retragerii, chiar daca vine intr-un moment extrem de dificil, denota responsabilitate si se incadreaza in standardele de integritate ale PNL pentru candidatii sai. O eventuala discutie in legatura cu o alta nominalizare foarte probabil se va purta in zilele urmatoare", a precizat Ionut Stroe.

Intrebat daca liberalii au un candidat de rezerva pentru Primaria Capitalei, Stroe a asigurat ca "PNL are resurse umane pentru a construi orice oferta politica, chiar si pentru Bucuresti".

Stroe a mentionat ca nu poate nominaliza pe cineva acum, pentru ca liberalii n-au purtat niciun fel de discutie, fiind luati prin surprindere de actiunea DNA.

"Dupa cum ati vazut, domnul Orban a spus ca in dimineata aceasta a fost chemat telefonic la DNA, nu stia nimeni, nici macar dansul, despre chestiunea asta", a declarat purtatorul de cuvant al PNL.

Ionut Stroe a spus ca nu vrea sa discute pe marginea acuzatiilor DNA impotriva lui Ludovic Orban, "pentru ca nu este rolul politicului sa comenteze dosare in justitie".

"Nu ma intereseaza ce spune in referatul ala, va spun sincer, nu suntem in masura sa judecam noi", a aratat Ionut Stroe.

Orban, cercetat sub control judiciar

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, pentru ca ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala din acest an.

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

Orban a fost chemat luni la DNA pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile si pentru a fi informat despre restrictiile impuse prin controlul judiciar. La iesirea din sediul central al institutiei, liberalul a anuntat ca nu mai candideaza la Primaria Capitalei si ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si din cea de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

"Nu am incasat niciun leu in cadrul acestei campanii in mod ilegal", a mai sustinut Orban, raspunzand la intrebarile jurnalistilor.

Procurorii spun ca la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban "a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016", in care acesta candida pentru functia de primar al Capitalei.

"Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului", sustin procurorii, fara sa precizeze numele posturilor de televiziune mentionate si nici pe cel al omului de afaceri implicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Orban retrage Primaria Capitalei, #PNL Orban DNA , #PNL