Orban ramane propunerea PNL de premier, dar nu vrea sa spuna niciun nume de ministru

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 11:54
3289 citiri
Orban ramane propunerea PNL de premier, dar nu vrea sa spuna niciun nume de ministru
Foto: Administratia Prezidentiala

Consultarile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia PNL s-au incheiat, vineri, in mai putin de jumatate de ora. La final, Ludovic Orban a reiterat ca el este propunerea liberalilor pentru premier, insa nu a dorit sa ofere niciun nume de ministru dintr-un eventual guvern PNL.

"Propunerea de premier este in persoana presedintelui partidului, a subsemnatului, adica eu. Nu vehiculez nume de colegi, dupa ce stabilim in forumurile statutare numele de ministri ii vom prezenta public", a precizat Ludovic Orban, la Cotroceni.

Pe de alta parte, PNL i-a propus presedintelui Klaus Iohannis varianta alegerilor anticipate, dar in cazul in care acest lucru nu va fi posibil liberalii sunt pregatiti sa preia guvernarea.

"Am prezentat presedintelui Klaus Iohannis mandatul acordat de PNL in cadrul consultarilor. Pozitia PNL e foarte clara, in cazul in care exista posibilitatea pentru anticipate, noi sustinem revenirea la popor.

In cazul in care nu va fi posibil si in cazul in care presedintele Klaus Iohannis ne va solicita sa formam Guvernul, suntem pregatiti sa formam un guvern in jurul PNL", a declarat Orban.

Intrebat daca PNL are in plan taierea pensiilor, Orban a replicat: "Legea pensiilor este in vigoare, iar PNL respecta legile care se afla in vigoare".

Orban a sustinut ca, in ultimii trei ani, au intrat in admnistratie "pe usa din dos, o multime de habarnisti care ni se duc la serviciu sau daca se duc plimba hartii fara rost". Asa ca se va face o evaluare a angajatilor din administratia publica, iar "hotii, lenesii si politrucii sa se duca sa castige din activitati de pe piata publica".

Guvernul Dancila a picat, joi, dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata joi in Parlament, fiind votata de 238 de parlamentari.

Presedintele Klaus Iohannis a chemat, vineri, partidele parlamentare la Cotroceni pentru discutii despre guvernul care va lua locul Executivului Dancila.

Urmareste LIVE desfasurarea consultarilor si declaratiile liderilor politici veniti la Cotroceni

#Orban premier guvern PNL, #Iohannis consultari Orban PNL , #PNL