PNL sustine referendumul pentru justitie: Romanii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct acestei puteri politice toxice

Joi, 28 Martie 2019, ora 18:50
3045 citiri
PNL sustine referendumul pentru justitie: Romanii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct acestei puteri politice toxice
Foto: Facebook / Partidul National Liberal

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat initiativa presedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe tema justitiei, cu ocazia alegerilor europarlamentare. Orban a promis ca partidul sau se va implica in campania pentru referendum si s-a aratat convins ca "romanii nu mai suporta aceasta guvernare a infractorilor si vor demonstra acest lucru la referendumul de pe 26 mai".

"Chemam pe toti cetatenii romani sa vina alaturi de presedintele Klaus Iohannis si de Partidul National Liberal in sustinerea referendumului anuntat de presedintele Romaniei pentru data de 26 mai. PNL se va implica activ si hotarat in campania pentru referendum prin toate mijloacele pe care le are la indemana pentru a ajunge la o vointa populara clara si fara tagada in urma acestui scrutin", a transmis liderul PNL intr-un comunicat de presa.

"Referendumul constituie forma suprema de manifestare a vointei poporului si unica modalitate de exprimare directa a cetatenilor asupra unei probleme cu care se confrunta intreaga tara de 2 ani de zile. Pozitia exprimata de cetateni in cadrul referendumului este cea care va arata daca modul in care guverneaza coalitia PSD-ALDE, legiferand in propriul interes, este unul legitim, dincolo de propaganda mincinoasa si paralela cu realitatea a actualului Guvern.

Statul de drept si democratia sunt in pericol pentru ca singura preocupare a lui Liviu Dragnea, a lui Calin Popescu Tariceanu si a camarilei din jurul lor a fost aceea de a guverna doar in propriul lor beneficiu.

Romania se afla in fata unui pericol iminent in conditiile in care aceasta guvernare actioneaza prin ordonante de urgenta in folosul unor infractori, respectiv al activarii Articolului 7 din Tratatul UE impotriva tarii noastre.

In atare situatie doar romanii sunt cei care, prin votul lor, pot pune punct acestei puteri politice toxice care pune sub semnul intrebarii orientarea pro-europeana a Romaniei.

Partidul National Liberal este convins ca romanii nu mai suporta aceasta guvernare a infractorilor si vor demonstra acest lucru la referendumul de pe 26 mai. Romania merita o guvernare in care justitia, statul de drept si democratia sa fie litera de lege, iar angajamentele tarii noastre nu vor mai fi puse niciodata sub semnul intrebarii de un guvern al incompetentei si ticalosiei", a mai transmis Ludovic Orban.

Reactia vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat oficial ca va convoca un referendum pe tema justitiei in acelasi timp cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai.

Si fostul premier Dacian Ciolos, liderul PLUS, a salutat initiativa presedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pentru justitie pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

#referendum justitie, #referendum 26 mai , #PNL