Portile iadului s-au deschis in PNL inainte de sedinta Delegatiei Permanente

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 21:07
2450 citiri
Portile iadului s-au deschis in PNL inainte de sedinta Delegatiei Permanente

Acordul de incetare a replicilor taioase instaurat joi in PNL nu a durat mai mult de 24 de ore, armistitiul relativ fiind incalcat, vineri, de un comunicat al Biroului de presa al partidului care contrazicea o serie de declaratii din aceeasi zi ale lui Ludovic Orban.

Desi joi parea ca apele se linistisera in PNL intre premierul Calin Popescu Tariceanu, sustinut de o parte a liberalilor, si ministrul Transporturilor Ludovic Orban, sustinut de vicepresedintii Crin Antonescu si Norica Nicolai, portile iadului s-au deschis considerabil in partid chiar vineri, cu 24 de ore inainte de sedinta Delegatiei Permanente a PNL, de duminica, 22 iunie, de la Casa Dante din Bucuresti.

Conflictul a fost serios realimentat de un comunicat venit de la Biroul de Presa al PNL la nici doua ore dupa ce Ludovic Orban a relatat continutul discutiei pe care a avut-o cu Sorin Oprescu si nu a exclus posibile negocieri pentru ca liberalii sa formeze o majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Cel care a demolat zidurile construite de Orban a fost secretarul general al PNL, Dan Motreanu, reamintind "punctul de vedere al BPC" referitor la "neimplicarea PNL in nici o combinatie la nivelul CGMB".

Ludovic Orban afirmase ca Sorin Oprescu si-a manifestat intentia de a prelua o parte din proiectele sale si ca noul primar general s-ar simti "mult mai confortabil" cu un viceprimar liberal.

"Suntem dispusi sa participam la orice negocieri politice pentru crearea unei majoritati confortabile pentru guvernarea Bucurestiului. Nu excludem posibilitatea ca PNL sa obtina un post de viceprimar in functie de cum este configuratia CGMB, dar nu este obiectivul principal pe care-l avem", a afirmat Orban, el adaugand insa ca-i vine greu sa creada ca PD-L va accepta o astfel de varianta.

Potrivit comunicatului, Dan Motreanu spune ca "pozitia PNL a fost exprimata inca de luni, 16 iunie de presedintele Tariceanu" si reia un citat al acestuia: "Pentru ca a obtinut un scor prost in Bucuresti, PNL nu poate sa pretinda, in mod logic, sa faca parte dintr-o majoritate in Consiliul General.

Bucurestenii n-au votat in favoarea PNL intr-o proportie consistenta si, ca atare, solicit filialei din Capitala sa nu intre in nici o combinatie politica". In comunicat se mai arata ca PNL va sustine punctual "doar acele proiecte ale primarului general care sunt in folosul cetateanului".

Despre comunicat, Orban a spus pentru Cotidianul, ca "in primul rand, nu a fost vorba de o decizie a BPC privind neimplicarea PNL in combinatii la Consiliul General, ci de o opinie personala a premierului Tariceanu", iar intrevederea sa cu Sorin Oprescu a avut loc la sugestia lui Tariceanu.

In acest context, este greu de spus daca va fi razboi sau se va lasa cu compromisuri de ambele parti duminica seara, la Delegatia Permanenta a PNL.

Pemierul Tariceanu a cerut luni ca, in conformitate cu o decizie luata intr-o Delegatie Permanenta anterioara, demisia a sapte lideri de organizatii PNL din tara care au obtinut sub 15% la alegeri. Printre organizatii se numara si cea de Bucuresti, al carei presedinte este Ludovic Orban.

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#PNL, #Calin Popescu Tariceanu, #conflict, #Ludovic Orban, #demisie, #iad , #PNL