Premierul desemnat Ludovic Orban a prezentat prioritatile noului guvern: Am incredere in toti partenerii

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 17:55
4122 citiri
Premierul desemnat Ludovic Orban a prezentat prioritatile noului guvern: Am incredere in toti partenerii
Foto: Administratia Prezidentiala

Ludovic Orban a anuntat prioritatile noului guvern, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier.

Intr-o scurta declaratie de presa, sustinuta alaturi de seful statului, Orban a spus ca isi propune, printre altele, corectarea masurilor economice care au lovit mediul de afaceri si mediul privat, restructurarea ampla a aparatului guvernamental si asigurarea unei independente reale a justitiei.

"Vom da romanilor ceea ce asteapta de la noi si ceea ce asteapta de la un guvern normal si anume cinste, competenta, integritate, dedicare in servirea interesului public.

Principalele prioritati ale guvernului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice si corectarea masurilor economice care au lovit mediul de afaceri si mediul privat, restructurarea ampla a aparatului guvernamental, readucerea competentei in functionarea institutiilor publice, digitalizarea administratiei, acordarea unei atentii serioase pentru toate obiectivele de investitii, consolidarea parcursului european, a pozitiei Romaniei la nivelul UE, respectarea statului de drept, asigurarea unei independente reale a justitiei", a declarat Ludovic Orban.

Totodata, el a spus ca are incredere in partidele de Opozitie care au votat motiunea de cenzura si ca este convins ca va gasi deschidere in carul lor pentru a sustine noul guvern

"Am incredere in toti partenerii care au ajutat la punerea punct a guvernarii PSD si sunt convins ca vom gasi deschidere in toate discutiile pe care le vom purta ulterior, pentru ca orice zi inseamna mentinerea Guvernului PSD care nu mai are nicio legitimitate si pe car eniciun roman nu mai vrea sa il vada exercitandu-si puterea", a mentionat premierul desemnat.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca presedintele PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat pentru a forma noul guvern.

"Am decis sa desemnez urmatorul premier, in persoana domnului Ludovic Orban, presedintele PNL, cel mai mare partid din Opozitie. Asa este democratic corect, asa se va intampla", a anuntat Klaus Iohannis.

Seful statului a spus, din nou, ca la consultarile avute cu partidele parlamentare liberalii au fost singurii care au spus direct ca sunt dispusi sa isi asume guvernarea.

Klaus Iohannis a facut apel la partidele parlamentare sa sustina noul guvern, afirmand ca aceste trebuie instalat urgent, pentru a iesi din criza politica in care ne aflam.

#Ludovic Orban premier desemnat, #prioritati guvern Orban , #PNL
Comentarii