Quintus: Orban a facut un gest admirabil. PNL nu se poate injosi alegand un candidat din afara

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 21:54
5369 citiri
Quintus: Orban a facut un gest admirabil. PNL nu se poate injosi alegand un candidat din afara
Foto: Realitatea TV

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat ca Ludovic Orban a facut un gest "admirabil" retrangandu-se din functiile politice si din cursa electorala dupa inceperea urmaririi sale penale si a subliniat ca viitorul candidat al PNL la Primaria Capitalei trebuie sa fie un om din partid.

Comentariile au fost facute luni seara, la Realitatea TV, dupa ce la amiaza Ludovic Orban a anuntat ca demisioneaza din toate functiile detinute in PNL si in Camera Deputatilor, iar DNA a confirmat ca deputatul liberal este cercetat penal sub control judiciar pentru ca ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri pentru campania electorala.

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

"Daca e adevarat, si cred ca e adevarat ce spune prietenul meu domnul Orban, ca a fost pus sub acuzare, adica e urmarit penal, gestul lui e admirabil. (...) Asa cum l-am stiut si este, Ludovic Orban s-a comportat admirabil, ca un adevarat om politic", a declarat Mircea Ionescu Quintus, spunand ca "banuieste" ca Orban este nevinovat si ca tot ceea ce se intampla "ii creste popularitatea si increderea de care se bucura din partea bucurestenilor".

Presedintele de onoare al PNL a fost intrebat pe cine ar vedea in locul lui Ludovic Orban, in postura de candidat la Primaria Capitalei, dar Quintus a refuzat sa dea nume.

"Maine avem Biroul Politic al PNL si va trebui sa gandim ca trebuie ca PNL sa aiba un candidat la Primaria Bucuresti. Nu pot sa imi permit sa spun ce vad eu, si eu vad, pentru ca ma bucur de oarecare simpatie, in partid si in afara, si nu as vrea sa influentez", a declarat acesta, adaugand insa ca vede "2-3 persoane" care ar putea ocupa locul lasat liber de Ludovic Orban.

Intrebat daca printre ele este si Catalin Predoiu, Mircea Ionescu Quintus a raspuns: "E un om admirabil, dar nu stiu cata popularitate are in Bucuresti".

De asemenea, intrebat daca Marian Munteanu, fostul lider al Pietei Universitatii din 1990, ar fi o varianta, asa cum s-a speculat in presa, Quintus a replicat ferm: "Parerea mea este ca partidul nostru nu se poate injosi in asa fel incat sa facem apel la alte persoane. Ar insemna o slabiciune pe care partidul nu o are".

Presedintele de onoare al PNL a mai spus ca el "crede si spera" ca liberalii vor avea un candidat din interior. Totodata, Quintus a respins ideea candidaturii in Capitala a unor primari PNL care au avut performante in orasele lor, printre numele de acest gen vehiculate fiind cele ale lui Ilie Bolojan, primarul Oradei, si lui Gheorghe Falca, primarul Aradului.

"Punctul meu de vedere, la care tin, este ca viitorul primar al Bucurestiului trebuie sa fie un bucurestean, nu unul care sa isi schimbe identitatea inainte de alegeri. Asa e firesc (...) Orice candidat la sectoare (al PNL, n.red.) poate fi luat in discutie", a mai declarat acesta.

Renuntarea lui Ludovic Orban a luat prin surprindere conducerea PNL, care e hotarata sa gaseasca foarte repede un nou candidat la Primaria Capitalei. Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca liberalii au suficiente resurse interne in acest sens, iar co-presedintele Vasile Blaga a spus ca noul candidat va fi decis si anuntat chiar marti.

Liberalii trebuie sa se mobilizeze pentru a strange semnaturile cerute de lege in termen, adica pana la 26 aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Quintus Orban urmarit penal DNA, #Quintus candidat PNL Primaria Bucuresti , #PNL