Tariceanu l-a schimbat pe Deaconescu din functia de prefect

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 14:05
2633 citiri
Tariceanu l-a schimbat pe Deaconescu din functia de prefect

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, care a fost schimbat oficial din functie, miercuri, prin Hotarare de Guvern semnata de premierul Tariceanu, sustine ca decizia este ilegala si ca ea s-a datorat unor confruntari politice, intre premier si Ludovic Orban.

Catalin Deaconescu spune ca nu i se poate reprosa nimic in legatura cu activitatea sa ca prefect ci este convins ca inlocuirea sa in functie se datoreaza prieteniei care il leaga de Ludovic Orban, informeaza Realitatea TV.

"Cred ca acesta este principalul motiv. Sunt vinovat, sunt prieten cu Ludovic Orban si voi ramane prieten cu el, sunt prieten cu Crin Antonescu si voi ramane prieten cu el", a declarat Deaconescu care a precizat ca asteapta sa vada Hotararea de Guvern care consfinteste schimbarea sa din functie.

Mai mult, fostul prefect considera ca hotararea este "vadit ilegala", deoarece "ea nu se poate invoca decat o singura data intr-un an si eu am fost numit in functie in septembrie 2007, deci nu am implinit un an", spune Deaconescu.

Totodata, el a subliniat ca si in cazul in care premierul s-ar fi razgandit, el si-ar fi dat demisia, "pentru ca nu pot reprezenta un Guvern care nu are incredere in mine".

Pe de alta parte, acesta sustine ca nu are nimic sa isi reproseze, ca a incercat sa introduca un alt stil de prefect, de manager, "fara girofaruri si fara bodyguard" si ca s-a opus mafiei imobiliare din Bucuresti.

Deaconescu spune ca este hotarat sa nu accepte functia de inspector general care ar urma sa ii fie propusa, urmand sa se intoarca in PNL, "pentru ca este multa treaba de facut".

Zvonuri privind schimbarea din functie a lui Catalin Deaconescu au aparut inca de marti, iar potrivit unor surse aceasta ar fi fost cauzata de relatia apropiata dintre Deaconescu si presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, aflat in vizorul premierului dupa esecul de la alegerile locale.

Orban a recunoscut ca are o relatie apropiata cu fostul prefect si a precizat, marti, ca nu ar exista vreun temei serios pentru inlocuirea lui Deaconescu din functie.

Guvernul a decis, miercuri, schimbarea lui Catalin Deaconescu din functia de prefect al Capitalei, post care va fi preluat de Ion Tincu, director adjunct al Corpului de Control din Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Catalin Deaconescu a fost numit prefect al Capitalei in 28 august 2007, pana atunci el detinand functia de subprefect.

Intre 2002-2005, el a fost membru al comisiei de administratie publica a PNL, iar din decembrie 2003, pana in iunie 2005 a fost presedinte TNL Bucuresti, apoi intre iunie-decembrie 2005 a detinut functia de vicepresedinte PNL sector 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#PNL, #demitere, #apropiat, #Catalin Deaconescu, #Ludovid Orban, #temei , #PNL