Traseismul, legalizat Ludovic Orban acuza un grav derapaj de la democratie

Miercuri, 27 August 2014, ora 18:00
1635 citiri
Traseismul, legalizat Ludovic Orban acuza un grav derapaj de la democratie

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Giurgiu, ca ii avertizeaza pe toti alesii locali sa nu schimbe partidul in baza ordonantei de urgenta pregatita de PSD, care le-ar permite acest lucru, deoarece in cele din urma isi vor pierde mandatele in urma atacarii actului normativ in instanta.

"Aprobarea acestei ordonante de urgenta reprezinta un grav derapaj de la democratie, o grava incalcare a conditionalitatilor politice pe care a trebuit sa le indeplineasca Romania in momentul in care a devenit membru al UE.

Nu vom sta cu mainile in san; in primul rand ii avertizez pe toti alesii locali care vor sa schimbe partidul sa nu faca lucrul acesta pentru ca vom ataca in instanta ordonanta de urgenta, iar printre solicitarile pe care le vom face va fi si aceea de pierdere a mandatului de catre toti alesii locali care in baza acesteia au schimbat partidul politic", a declarat Ludovic Orban.

El a a adaugat faptul ca reprezentantii ACL vor sesiza toate institutiile internationale relevante, de la Comisia de la Venetia pana la Comisia Europeana, de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pana la Parlamentul European si se vor adresa fiecarui ambasador al tarilor europene si al SUA pentru a prezenta ce se intampla in Romania inaintea alegerilor prezidentiale.

Guvernul merge inainte cu ordonanta: Alesii locali au 10 zile la dispozitie sa isi aleaga partidul

Orban a reamintit faptul ca, in timpul guvernarii aliantei DA, a fost adoptata legea privind statutul alesilor locali, prin care a fost stopata migratia politica pentru ca se stipuleaza clar ca cel care isi schimba partidul in perioada mandatului isi pierde mandatul de primar si s-a dorit inca de atunci stoparea traseismului politic si la nivel parlamentar, dar acest lucru nu se poate fara modificarea Constitutiei, iar aici nu a existat vointa politica.

Ludovic Orban a mai spus ca ceea ce se intampla acum in Romania par lucruri desprinse mai mult din "experienta liderilor care conduc astazi China" si spune ca in spatele promisiunilor de finantare a lucrarilor de investitii in localitatile din tara sta de fapt un "arcan" pentru primari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ludovic Orban ordonanta alesi locali, #Ludovic Orban ordonanta alesi locali derapaj, #ordonanta urgenta alesi locali migrare partide , #PNL