Cine este Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei - profesoara la un liceu de top din Bucuresti

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 14:02
30425 citiri
Cine este Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei - profesoara la un liceu de top din Bucuresti
Foto: Facebook / Monica Anisie

Monica Anisie, propusa de premierul desemnat Ludovic Orban pentru functia de ministru al Educatiei, este profesor de limba romana, a ocupat mai multe functii in Ministerul Educatiei si in cadrul Administratiei Prezidentiale, iar anul acesta a preluat conducerea organizatiei PNL Sector 2.

Monica Anisie a absolvit Universitatea din Bucuresti si are doua diplome de master, una in Management Educational si cea de a doua in Integrare Europeana si problematica sociala.

Este profesor de limba romana la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti. A ocupat functiile de inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Bucuresti (2009-2011), secretar general adjunct la Ministerul Educatiei (2011-2012), consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale (2012-2014), director Inspectie scolara si apoi director general in MEN (2014-2016), secretar de stat (2016 - 2017) si apoi din nou consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Din luna iulie este presedinte al PNL Sector 2 si un politician liberal foarte activ, calitate in care a initiat o serie de proiecte, printre care si "Educatie la puterea 2".

La inceputul lunii octombrie, PNL Bucuresti a sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminarii cerandu-i sa oblige Ministerul Educatiei sa anuleze prevederea care trimite elevii cu media de admitere sub 5 direct la scoala profesionala.

"Ca presedinte PNL Sector 2, expert in domeniul educatiei nationale si profesor in invatamantul liceal, apreciez ca prevederea care face referire exclusiv la admiterea in invatamantul liceal de stat este pe deplin discriminatorie (...)

Practic, normativul Ministerului Educatiei interzice dreptul la educatie pentru elevii cu media sub 5. La nivelul intregii tari sute de mii de elevi sunt discriminati sau le este afectata demnitatea.

Elementul discriminatoriu din actul normativ este evident, cu atat mai mult cu cat selectia pentru invatamantul dual se face inainte de examentul de Evaluare Nationala", a declarat Monica Anisie.

Miercuri, la Palatul Parlamentului, Monica Anisie si colegii sai din PNL Sector 2 au organizat o dezbatere pe tema consilierii scolare timpurii.

"Instruirea si evaluarea permanenta a parcursului scolar al elevului reprezinta inca o mare problema a invatamantului romanesc actual. Functia de masurare a progresului educational este o vulnerabilitate a sistemului. Consilierea timpurie consta in orientarea scolara, alaturi de parinti, a copilului, pentru descoperirea impreuna a aptitudinilor si directiilor de dezvoltare ale elevului", a subliniat aceasta in timpul dezbaterii.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...