Ciolos si Barna s-au intalnit cu premierul Orban. Despre ce au discutat

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 15:02
4647 citiri
Ciolos si Barna s-au intalnit cu premierul Orban. Despre ce au discutat
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii USR si PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos, s-au intalnit, vineri, cu premierul Ludovic Orban, Barna precizand ca i-a transmis prim-ministrului ca alianta asteapta de la Guvern sa aduca la indeplinirea prevederile din acordul politic semnat.

"Intalnirea a fost prevazuta de o saptamana. Temele au fost: prioritatea zero, in momentul de fata, pentru agenda publica care sunt primarii in doua tururi si am discutat scenariile la care am putea ajunge la adoptarea acestui mecanism, acestei modificari foarte importante pentru democratia reala din Romania.

Aici este, bineinteles, calea parlamentara care este preferata in momentul de fata si in contextul perioadei urmatoare in care va fi abordat si adoptat bugetul, va fi si aceasta o prioritate, si premierul a confirmat ca pentru el este o prioritate aceasta modificare legislativa. Premierul si PNL sustin acest demers, am vazut ca si presedintele este in aceeasi opinie, deci ar fi o reusita extraordinara pentru Romania", a precizat Barna, pentru Agerpres.

Discutiile au vizat si alegerile anticipate, a adaugat el. "Am discutat, de asemenea, de perspectiva anticipatelor, care ramane una actuala imediat la inceputul anului viitor. Dupa ce va fi adoptat si bugetul, discutia despre anticipate va fi redeschisa, pentru ca este o tema de strategie politica pentru functionarea corecta a Romaniei din acest punct de vedere", a spus liderul USR.

El a mentionat ca i-a reamintit premierului ca asteapta de la Guvern indeplinirea prevederilor cuprinse in acordul politic semnat la investirea acestuia.

"A fost si discutia legata de continutul acordului politic pe care USR l-a semnat cu premierul Orban la investitura si prioritatile de acolo legate de Sectia speciala, legate de recursul compensatoriu, legate de masurile pentru reducerea si eliminarea furtului de lemn, radarul padurilor si toate celelalte elemente legate de masurile economice, pensiile speciale. I-am reamintit premierului, de fapt, ca acordul, pactul respectiv politic semnat nu era doar un acord de principiu sau de deziderate, sunt lucruri pe care asteptam ca acest Guvern sa le aduca la indeplinire in perioada urmatoare. Am trecut prin ele, sustinut si de domnul Ciolos si de alianta, evident", a afirmat Dan Barna.

Potrivit presedintelui USR, discutiile au vizat si posibilitatea unui candidat comun pentru alegerile din Bucuresti.

"Am mai discutat si despre alegerile locale, foarte important subiect: necesitatea de a avea un candidat comun la Bucuresti, au fost abordate si diversele scenarii: alegeri primare, sondaje, instrumentele de care dispunem pentru a avea capacitatea sa ajungem la un candidat comun impotriva doamnei Firea, lucrul acesta fiind evident coroborat cu perspectiva de a avea sau nu alegeri in doua tururi", a precizat liderul USR.

Dan Barna a spus ca premierul Orban s-a aratat deschis fata de problemele abordate.

"Premierul a fost foarte deschis, de altfel lucrurile erau asumate in acordul politic semnat, nu au fost niste surprize pentru domnia sa. Miza este aceea de a vedea cat de solida este majoritatea pe care ne putem baza in Parlament pentru a avea respectivele teme in dezbatere, neexcluzand, bineinteles, nici celelalte variante de asumare de raspundere sau, in unele cazuri, de ordonante", a sustinut el.

"Am discutat cu premierul Orban despre prioritatile pe care ni le-au transmis alegatorii nostri. Sunt lucruri la care oamenii tin si de la care trebuie sa inceapa orice fel de constructie. Am stabilit sa monitorizam realizarea acestor deziderate si sa avem intalniri periodice cu prim-ministrul Orban. Ne-am aratat disponibilitatea de a veni si cu solutii pentru deblocarea acestor probleme", a declarat liderul PLUS, Dacian Ciolos, conform unui comunicat al Aliantei USR PLUS transmis vineri.

Liderii USR PLUS si premierul Ludovic Orban au agreat ca se vor intalni periodic, iar alianta va sprijini Guvernul pentru indeplinirea unor obiective comune, mai precizeaza comunicatul.

Vezi si Orban si Barna au discutat despre alegerea primarilor in doua tururi, anticipate si cresterea numarului de parlamentari pentru diaspora

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#intalnire Ciolos Barna Orban , #premier