Cum incearca Orban sa-i convinga pe parlamentarii PSD sa nu-i boicoteze votul

Duminica, 27 Octombrie 2019, ora 21:59
6089 citiri
Cum incearca Orban sa-i convinga pe parlamentarii PSD sa nu-i boicoteze votul

Premierul desemnat Ludovic Orban spune ca PSD poate boicota asigurarea cvorumului fie in Birourile Permanente Reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, fie in plen, la investirea unui nou Executiv, in acest context Orban spunand ca ii indeamna pe parlamentarii social-democrati "sa fie rezonabili", fiindca in caz de boicot "se fac de ras".

Ludovic Orban a declarat duminica seara, la B1 Tv, ca luni, la ora 12, de intrunesc Birourile Permanente ale celor doua Camere, pentru a stabili un calendar al investirii unui nou Executiv.

"Am trimis o scrisoare Birourilor Permanente reunite. Propunerea mea de calendar este luni dupa-amiaza, marti sa se faca audierile ministrilor in comisiile de specialitate si miercuri sa aiba loc votul de investire. Cam asta a fost ritmul de investire a guvernelor si cred ca Romania are nevoie de un guvern cu deplina capacitate de exercitiu, un guvern legitim si de aceea am depus acest calendar" a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a explicat ca in Birourile Permannete reunite, din 26 de membri 13 apartin PSD, 11 formatiunilor politice care sustin guvernul si cate unul Pro Romania si minoritatilor, iar in aceste conditii PSD poate boicota, neasigurand cvorumul.

"Cel mai probabil domnul deputatul Zisopol, care reprezinta minoritatile probabil va sustine calendarul" a spus Orban.

In ceea ce priveste PSD, premierul desemnat spune ca parlamentarii acestuia "pot sa faca boicot in Birourile Permanente Reunite" sau "pot sa impuna un calendar absurd".

"Eu ii indemn sa fie rezonabili, sa respecte cutumele, sa respecte toate normele bunului simt, pentru ca boicotul asta le face rau. Guvernul PSD a fost demis prin motiune de cenzura, PSD nu mai are majoritate parlamentara (...) iar daca ei incearca sa boicoteze cvorumul la plen sau in Birourile Permanente reunite, se fac de ras, dupa parerea mea" a afirmat Ludovic Orban.

Liderul liberal a adaugat ca asteapta sa vada "cum se pozitioneaza" parlamentarii Pro Romania fata de ministrii propusi de PNL.

"Eu totdeauna am avut discutii pentru a-i convinge ca nu pot sa lase lucrurile nefacute la jumatatea drumului, in aer" a aratat acesta.

Orban a mentionat ca partidele care au sustinut motiunea de cenzura dar care nu sprijina investirea unui nou guvern risca sa piarda capital electoral, el sustinand ca "toata lumea stie ca daca guvernul nu este investit, ramane in continuare Viorica Dancila".

"Oricine altcineva care nu contribuie la investirea acestui guvern este responsabil si pentru foarte multe alte lucruri care nu pot fi realizate decat de catre un guvern legitim", a adaugat Orban, dand exemplul contractelor pentru deszapezire, al examenului de rezidentiat, al problemei legale de incalzire si a bugetelor unor institutii sau administratii publice locale care nu ajung pana la sfarsitul anului si pentru care este nevoie de ordonanta de urgenta a Guvernului.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...