Felicitari de la lideri europeni pentru Ludovic Orban: "Romania sa devina din nou un veritabil partener pro-european"

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 22:25
4062 citiri
Felicitari de la lideri europeni pentru Ludovic Orban: "Romania sa devina din nou un veritabil partener pro-european"
Foto: Arhiva Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL Ludovic Orban a primit marti seara mai multe mesaje de felicitare de la lideri europeni dupa ce a fost desemnat oficial de presedintele Klaus Iohannis sa desemneze viitorul Guvern.

Unul dintre cei care l-au felicitat pe Orban este presedintele PPE Joseph Daul, care ii ureaza succes in formarea noului Guvern astfel incat Romania sa devina din nou un veritabil partener pro-european in UE.

"Felicitari lui Ludovic Orban, proaspat nominalizat prim-ministru al Romaniei si ii doresc succes in formarea unui guvern, astfel incat Romania sa devina din nou un veritabil partener pro-european in cadrul UE", a scris Daul pe Twitter.

Si presedintele Grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber afirma intr-o postare pe Twitter ca nominalizarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier este o veste buna, ca este necesara deschiderea unui nou capitol in relatia dintre Romania si Europa si ca premierul desemnat poate conta pe intregul sprijin al PPE.

"Vesti bune vin din Romania, unde presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru postul de prim-ministru. Avem nevoie sa deschidem un nou capitol intre Romania si Europa, pe baza increderii reciproce si solidaritatii. Poate conta pe sprijinul nostru deplin", scrie Weber, care posteaza si o fotografie in care apare alaturi de Orban.

Un alt mesaj de sustinere a venit de peste Prut, de la Andrei Nastase, vicepremier si ministru de Interne al Moldovei.

"Va scriu aceste randuri in numele meu personal si al tuturor celor de care ati fost atat de aproape in ultimii ani, prin abordarile publice si actiunile dumneavoastra si ale colegilor din Partidul National Liberal.

Noi, cei din Blocul ACUM, singurii mesageri onesti ai dorintei poporului din Republica Moldova pentru democratizarea, emanciparea si modernizarea societatii noastre, va transmitem sincere felicitari pentru nominalizarea, de catre Excelenta Sa, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, la inalta si plina de responsabilitate functie de prim-ministru al Romaniei.

Va asiguram de pretuirea noastra pentru tot ce ati facut si veti face in continuare pentru Chisinau si pentru Republica Moldova, pentru triumful democratiei si al valorilor acesteia, valori care au fost puse in paranteze, in ultimii ani, atat la Bucuresti, cat si la Chisinau.

Va dorim succes si reusite in noua functie pe care stim sigur ca o veti onora prin decizii corecte si echitabile pentru fiecare cetatean al Romaniei si va rugam sa nu uitati niciodata de cei mai loiali si mai buni prieteni pe care-i aveti in stanga Prutului.

Dorinta noastra de a dezvolta proiecte comune cu administratii de succes din Romania este esentiala si constanta si va fi potentata de faptele noastre concrete care vor putea fi masurate imediat dupa finalizarea alegerilor locale din Republica Moldova.

Avand certitudinea ca Presedintele Romaniei, domnul Klaus Ioahannis, va obtine un al doilea mandat de Presedinte al Romaniei si avand in vedere seriozitatea cu care stim ca veti aborda viitorul parcurs european al Romaniei, suntem convinsi ca vom gasi toate solutiile care pot apropia si mai mult Republica Moldova de spatiul economic, social, cultural, istoric si national careia apartine de drept, de Romania si de Uniunea Europeana", este scrisoarea trimisa de Andrei Nastase.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti nominalizarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier, precizand ca guvernul va avea un mandat scurt. Ludovic Orban, prezent alaturi de presedinte la declaratia de presa, a dat asigurari ca va pune toata experienta, toata energia in slujba interesului public. Orban trebuie sa prezinte in 10 zile lista Guvernului pentru a obtine votul de investitura al Parlamentului. La final, Presedintele i-a urat inspiratie si succes.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Ludovic Orban felicitari lideri europeni, #Ludovic Orban premier desemnat guvern , #premier