Ziare.com

Ionel Danca: Au fost oprite toate angajarile in functii publice de la nivelul Cancelariei si institutiilor subordonate

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 12:49

   

Ionel Danca: Au fost oprite toate angajarile in functii publice de la nivelul Cancelariei si institutiilor subordonate
Seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, anunta ca au fost oprite toate angajarile in functii publice de la nivelul Cancelariei si al institutiilor subordonate, urmand a se propune, impreuna cu Secretariatul General al Guvernului, o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

Danca anunta o Cancelarie TIP (Transparenta Integritate Profesionalism). El sustine ca si numirile politice vor trebui sa respecte criteriile de integritate si profesionalism: "Depesedizarea statului inseamna schimbarea radicala a felului de a face numiri la conducerea institutiilor".

"Vreau sa facem impreuna o #CancelarieTIP la Guvernul Romaniei. Alaturi de premierul Ludovic Orban, imi doresc sa facem la Cancelaria Prim-ministrului un aparat de lucru suplu si eficient, bazat pe trei principii fundamentale pentru o buna guvernare liberala: Transparenta, Integritate si Profesionalism (TIP)", a scris, miercuri, pe Facebook, Ionel Danca.

Acesta explica faptul ca Transparenta se va manifesta prin comunicare permanenta.

"Transparenta - Voi folosi orice prilej si voi comunica ori de cate ori va fi nevoie tot ceea ce facem la Cancelaria Prim-ministrului Ludovic Orban, incepand cu agenda de lucru zilnica a prim-ministrului, programul intalnirilor de la Cancelarie si proiectele aflate in lucru la nivelul Cancelariei.

Integritatea - Respectarea regimului incompatibilitatilor si al conflictelor de interese este o conditie obligatorie pentru orice demnitar si functionar angajat in cadrul aparatului de lucru al prim-ministrului si nu va fi tolerata nicio o abatere de la aceasta norma legala iar orice incalcare a acestui regim va duce la demiterea imediata a celor aflati in aceasta situatie.

Profesionalism - Angajarile in cadrul aparatului de lucru al Prim-ministrului aflat in coordonarea Cancelariei vor fi publice, pe baza de concurs, printr-o evaluare independenta a competentelor celor inscrisi", a mai anuntat Danca.

Porivit acestuia, au fost oprite toate angajarile in functii publice de la nivelul Cancelariei si al institutiilor/agentiilor subordonate, iar impreuna cu Secretariatul General al Guvernului se va propune in dezbatere publica o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului.

"Numirile politice in functiile de demnitate publica la nivelul Cancelariei Prim-ministrului si la conducerea institutiilor si agentiilor din subordine vor trebui sa respecte aceleasi principii de integritate si de profesionalism.

Depesedizarea statului inseamna schimbarea radicala a felului de a face numiri la conducerea institutiilor si a agentiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fara nicio pregatire profesionala la promovarea unor oameni politici profesionisti in domeniul lor de competenta. Facem curatenie dupa mizeria politica lasata de PSD in administratia publica si la conducerea multor institutii si companii!", a mai scris Danca.

Citeste si Toni Grebla, eliberat din functia de secretar general al Guvernului. Alte 78 de persoane au fost demise
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Danca oprit angajari Cancelarie
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4772 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sper ca depesdizarea

sa nu fie urmata de pnlizarea institutiilor publice, iar criteriul competentei si al concursurilor nearanjate pe functii sa primeze.

 

si deconcentratele din teritoriu?

Poate nu stiti, dar la nivel de deconcentrate din teritoriu se fac angajari masive din randul cotizantilor PSD.Exemplu in directiole judetene din subordinea ministerului agriculturii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor