Orban anunta ca indemnizatiile demnitarilor vor fi inghetate si toate structurile cu scheme umflate vor fi "remodelate"

Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 11:24
4954 citiri
Orban anunta ca indemnizatiile demnitarilor vor fi inghetate si toate structurile cu scheme umflate vor fi "remodelate"
Foto: Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca indemnizatiile demnitarilor vor fi inghetate, fie prin legea bugetului, fie prin OUG, iar toate structurile cu scheme umflate vor fi "remodelate", el invocand inclusiv "optimizarea" structurilor organizatorice ale ministerelor.

El a explicat duminica, la ceremonia de instalare a noului prefect de Ilfov, ca indemnizatiile celor care ocupa functii de demnitate publica sunt platite raportat la salariul minim pe economie.

"Va fi majorat salariul minim pe economie, dar sa nu creasca indemnizatiile celor care detin functii de demnitate publica", a afirmat seful Guvernului, citat de News.ro.

O astfel de masura va fi promovata fie prin includerea in legea bugetului de stat, fie prin OUG.

In ceea ce priveste restructurarile din ministere, invocate si de vicepremierul Raluca Turcan, Orban a spus ca este vorba despre "optimizarea" structurii acestora si a anuntat ca toate structurile cu scheme umflate vor fi remodelate, ceea ce inseamna ca unii angajati vor parasi sistemul.

El a invocat si o gluma referitoare la faptul ca multi oameni au fost adusi in ministere pe baza relatiilor sau a carnetului de membru PSD, respectiv aceea conform careia Ministerul Dezvoltarii a depopulat judetul Teleorman.

Sambata, vicepremierul Raluca Turcan a anuntat ca vor avea loc reduceri de personal la ministere si institutii publice.

"Vreau ca institutiile sa inceapa sa serveasca cetateanul si sa nu mai fie un cliseu pe care sa il aduca politicienii cand se schimba la guvernare. As vrea sa vad si eu la Guvern, daca apare o problema, se cauta rezolvare, nu se cauta vinovati, nu se cauta tapi ispasitori. E important sa vezi si unde a fost problema, dar paradigma se schimba, trebuie sa fii acolo sa-i ajuti pe oameni", a spus Raluca Turcan, intr-un interviu la Digi 24.

Intrebata pana cand vor fi efectuate restructurarile din ministere si institutii, Raluca Turcan a spus ca este un proces care va dura o perioada mai lunga, insa noul buget va fi gandit pe structurile cu personal restructurat.

"Bugetele vor fi facute pe structurile flexibilizate, nu pana la capat, pentru ca, evident, aceasta flexibilizare care incepe la nivel national trebuie sa mearga si in teritoriu. Este un proces care mai dureaza, dar la nivelul ministerelor si institutiilor publice centrale, da, cred ca bugetul va fi calat pe varianta flexibilizata", a afirmat Turcan.

Si ministrul Finantelor Florin Citu a anuntat la Realitatea Plus masuri de reducere a cheltuielilor, plafonarea indemnizatiilor demnitarilor fiind una dintre ele.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Orban inghetare indemnizatii demnitari , #premier