Orban nu ii da bani lui Firea: Bugetul administratiilor Bucurestiului concureaza cu bugetele multor ministere

Joi, 19 Decembrie 2019, ora 15:52
5937 citiri
Orban nu ii da bani lui Firea: Bugetul administratiilor Bucurestiului concureaza cu bugetele multor ministere
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban spune ca nu va aloca Primariei Capitalei suma pe care Gabriela Firea a solicitat-o de la Guvern, Orban motivand ca nu exista o baza legala pentru o astfel de alocare, dar si ca nu poate lua din banii platiti de toti cetatenii romani pentru a aloca Bucurestiului, unde exista "risipa" de fonduri.

Ludovic Orban sustine ca nu are baza legala pentru a raspunde favorabil solicitarii de fonduri din partea reprezentantilor administratiei Capitalei.

"Regiunea Bucuresti-Ilfov este dintre regiunile bogate ale Europei, cred ca e pe locul 9 la nivel european. Bugetul administratiilor Bucurestiului este un buget care concureaza cu bugetele multor ministere. Daca cineva risipeste banii publici, nimic nu-i poate da dreptul sa vina sa ceara bani de la bugetul de stat, care bani de la bugetul de stat sunt proveniti din taxele si impozitele platite de toti cetatenii Romaniei si ar fi culmea sa luam bani de la locuitori din zone care au nevoie de investitii, care au nevoie de dezvoltare si sa-i dam pe ce? Pe companiile care nu fac nimic de la nivelul Primariei Capitalei? Nu putem accepta asa ceva.

Sau pe risipa care a existat la RADET, pe termie in Bucuresti sau pe risipa care exista la Societatea de Transport Bucuresti? Nu putem accepta astfel de lucruri", a afirmat Ludovic Orban, joi, intr-o emisiune la Radio Romania Actualitati.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, la propunerea Gabrielei Firea, consilierii generali au aprobat un proiect de hotarare privind solicitarea catre Guvernul Romaniei de emitere a unei hotarari de alocare a 1,5% din PIB - ul Romaniei pentru bugetul Municipiului Bucuresti.

"Am anuntat ca readucem in atentia Guvernului situatia bugetului Capitalei si venim astazi cu propunerea concreta de a solicita alocarea a 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei. Bucurestenii au dreptul si la investitii, si la dezvoltare, nu doar la cheltuieli de functionare, iar contributia lor la bugetul de stat este considerabila, anul trecut a reprezentat 25% din PIB-ul Romaniei.

Este un drept al lor constitutional, este ceea ce li se cuvine in calitate de principala resursa a veniturilor statului, nu o pretentie neintemeiata", a afirmat primarul general, citat in comunicatul dat publicitatii de administratia locala.

Quarterly Report - Editia 4

După ani de inflație devastatoare, Turcia se apropie de o "renaștere" economică, susțin analiștii unui colos bancar
După ani de inflație devastatoare, Turcia se apropie de o "renaștere" economică, susțin analiștii unui colos bancar
Un raport al băncii multinaționale de investiții Citigroup Inc susține că investitorii ar putea reveni în Turcia, după ce banca centrală a instaurat o politică monetară agresivă pentru a...
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Zbor Tarom cu probleme: Aeronava decolată pe ruta Paris - București a lovit păsări și a revenit pe aeroportul francez
Un zbor TAROM care circula pe ruta Paris – Bucureşti a avut probleme, vineri seară, 24 mai, după ce aeronava a lovit păsări şi a revenit pe aeroportul de unde a plecat imediat după...
#Orban bani primarie , #premier