Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orban, despre relaxarea restrictiilor: Vom incerca sa anuntam masurile cu cel putin o saptamana inainte

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 20:30
4846 citiri
Orban, despre relaxarea restrictiilor: Vom incerca sa anuntam masurile cu cel putin o saptamana inainte
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban spune ca autoritatile vor anunta reguli de conduita care trebuie respectate si recomandari privind prevenirea transmiterii SARS-Cov-2 cu o saptamana inainte de ridicarea restrictiilor impuse prin ordonantele militare.

"Este clar ca nu va mai exista nicio restrictie in ceea ce priveste libertatea de circulatie", afirma seful Guvernului, care adauga ca spera ca toti cetatenii sa respecte masura privind purtarea mastii de protectie in spatiile publice inchise si ca nu va fi nevoie sa se aplice amenzi.

Primul ministru Ludovic Orban a spus, vineri, la Antena 3, ca isi doreste ca nimeni sa nu fie amendat pentru faptul ca nu va purta masca in spatiile publice inchise, dupa 15 mai.

Orban a mai spus ca persoanele fara posibilitati materiale vor primi din partea autoritatilor masti de protectie, in timp ce pentru cei care le pot achizitiona autoritatile fac demersuri pentru a asigura aprovizionarea din productia interna sau din importuri.

"Este clar ca nu va mai exista nicio restrictie in ceea ce priveste libertatea de circulatie. (...) Eu sper sa nu fie necesar sa amendam pe nimeni, chiar nu-mi doresc sa amendeze Politia sau Jandarmeria pe nimeni, obligativitatea purtarii mastii in spatii inchise este rezultatul unei analize realizata de specialisti", a afirmat Ludovic Orban.

Intrebat cum vor actiona autoritatile pentru a-i determina pe oameni sa pastreze distanta sociala, Orban a spus ca din 15 mai se va renunta "gradual" la masurile restrictive si ca in prezent fiecare astfel de masura este analizata din punctul de vedere al riscului epidemiologic, dar si al efectelor economice.

"Vom incerca sa anuntam masurile cu cel putin o saptamana inainte de luarea masurilor respective si sa anuntam recomandarile pe care le facem si regulile pe care le stabilim in urma deciziilor de eliminare a restrictiilor", a mai spus premierul.

El a sustinut ca sunt "semnale pozitive" in ceea ce priveste modul in care evolueaza epidemia in Romania.

"Evolutia din ultimele zile ne da semnale pozitive. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne relaxam. Am crescut capacitatea de testare, in ultimele intervale de 24 de ore s-au efectuat testari pe peste 7.000 de persoane zilnic, numarul persoanelor diagnosticate pozitiv este sub 400 zilnic.

Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la comportamentul responsabil, in mare parte evolutia ulterioara va depinde de responsabilitatea fiecarui cetatean", a mai spus Ludovic Orban.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus in Romania si in lume

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Orban relaxare masti protectie , #premier