Orban, despre situatia de la Neamt: Nu este suficienta o demisie. Ancheta trebuie sa identifice responsabilii

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 21:00
4130 citiri
Orban, despre situatia de la Neamt: Nu este suficienta o demisie. Ancheta trebuie sa identifice responsabilii
Foto: Facebook.com

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, 16 noiembrie, ca demisia managerului Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Piatra-Neamt, Lucian Micu, nu este suficienta, punctand ca ancheta in cazul incendiului de la sectia ATI a acestui spital trebuie sa identifice responsabilii.

"Acolo este vorba de pierderea a zece vieti omenesti. Acolo se face o ancheta penala. Eu am dat dispozitie la toate structurile de subordonare guvernamentala sa sprijine ancheta cu profesionalism si cu celeritate, astfel incat sa fie identificati responsabilii. Acolo exista o raspundere uriasa si cei care sunt vinovati trebuie sa fie pedepsiti. (...) Nu este suficienta o demisie. Cum sa fie suficienta o demisie? Acolo este o ancheta penala care trebuie sa identifice responsabilii, odata cu identificarea responsabililor sa faca toate demersurile pentru trimiterea in judecata a celor responsabili", a spus Orban, dupa o vizita de lucru, impreuna cu primarul general, Nicusor Dan, si cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea spitalelor din Bucuresti.

El a aratat ca toate masurile care sunt luate vizeaza prevenirea aparitiei unei situatii similare.

"Acolo este clar. Au fost efectuate lucrari de interventie, s-au facut inclusiv lucrari de construire a unui perete de rigips, s-au mutat in dimineata zilei respective pacientii de la etajul 3, unde era sectia de ATI, la etajul 2, ori acolo sunt niste lucruri care trebuie cercetate, trebuie identificati responsabilii, iar ei trebuie pedepsiti", a afirmat premierul.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Piatra-Neamt, Lucian Micu, a anuntat luni, intr-un comunicat de presa, ca isi va inainta demisia din functie, marti dimineata, "nu inainte de a sa asigura ca nu lasa lucrurile la intamplare, ci ca va exista o continuitate fara sincope".

"Tragedia de sambata seara din sectia ATI in urma careia zece oameni si-au pierdut viata ne-a afectat pe toti. In special pe rudele pacientilor, pe cadrele medicale care au intervenit sa salveze si sa se salveze, cadre medicale din Piatra Neamt si medici din intreaga tara, jurnalisti, pe mine si familia mea, pe oamenii care inteleg suferinta si care stiu ca nimeni nu si-a dorit sa se intample vreodata asa ceva. (...) Prezenta mea in functia de manager al Spitalului nu mai ajuta la acest moment cu nimic. A venit momentul sa ma retrag si sa astept ca specialistii sa stabileasca foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon si a provocat rani adanci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred ca-l merita rudele pacientilor si cadrele medicale afectate! Fac apel, in calitate de om, sa dam cu totii dovada de intelegere si sa nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, in continuare, trebuie sa se concentreze in salvarea de vieti, cat mai multe. Demisia mea va fi inaintata la prima ora a zilei de maine, nu inainte de a ma asigura ca nu las lucrurile la intamplare, ci ca va exista o continuitate fara sincope", a declarat Lucian Micu.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #incendiu piatra neamt, #ATI, #spital judetean, #premierul Romaniei , #premier