Orban: Guvernul PSD a fost demis pentru ca Romania sa aiba un comisar european de la PPE. Dancila: Ei fac jocurile si tot ei ne acuza de fake news!

Sambata, 23 Noiembrie 2019, ora 16:52
8388 citiri
Orban: Guvernul PSD a fost demis pentru ca Romania sa aiba un comisar european de la PPE. Dancila: Ei fac jocurile si tot ei ne acuza de fake news!
Foto: Wikimedia Commons

Ludovic Orban a declarat ca Guvernul Dancila a fost schimbat cu unul de dreapta pentru ca Romania sa poata oferi un comisar european de la PPE, respectiv pe Adina Valean. Premierul a precizat ca era o situatie injusta, deoarece PPE nu avea majoritate pentru noua Comisie Europeana. In replica, Viorica Dancila i-a acuzat pe liberali si pe Klaus Iohannis ca sunt duplicitari si periculosi.

"Cetatenii UE au votat pentrut PPE si au oferit o victorie a PPE la nivel european. Noi am obtinut majoritatea in Parlamentul European, chiar daca socialistii au visat, timp de o saptamana, ca ar putea da presedintele comisiei, chiar daca nu au castigat alegerile, in sfarsit, PPE a reusit sa impuna, cum era si normal, presedintele Comisiei, dar cand am numarat comisarii, am descoperit o situatie nedreapta. PPE nu avea majoritate in comisie, socialistii aveau 10 comisari, iar PPE noua comisari", a afirmat Ludovic Orban, la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfasurat saptamana aceasta la Zagreb.

Seful Executivului a mai explicat ca a decis sa nu accepte aceasta situatie. "Asa ca am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi unul comisar PPE, in persoana Adinei Valean. Aceasta este contributia noastra modesta pentru o Comisie foarte buna, o Comisie care ar trebui sa reprezinte dorinta unei majoritati a cetatenilor europeni, care au votat pentru PPE", a mai spus Orban.

Replica Vioricai Dancila

"Dragii mei, va rog sa distribuiti acest video! Sa vada cat mai multi romani care sunt adevaratele intentii si mize ale lui Klaus Iohannis! Pentru ca sunt foarte multi cei care s-au intrebat care a fost adevaratul motiv din spatele motiunii de cenzura, care a aruncat Romania in criza si haos si care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric! Va rog sa ascultati declaratia lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde si domnul Iohannis a fost prezent!) in care le spune popularilor europeni ca au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni sa aiba majoritatea in noua Comisie!", a scris Viorica Dancila, sambata, pe Facebook.

Fostul prim-ministru reproseaza faptul ca PNL si seful statului fac jocurile politice, insa incearca sa acopere aceste "manevre", acuzand PSD de "fake news".

"Ei fac jocurile politice ale altora si incearca sa acopere in presa aceste manevre tipand la noi "fake news"! Iata adevaratul fake din politica romaneasca: Klaus Iohannis si PNL! Duplicitari, ipocriti si periculosi acesti intruchipati salvatori ai neamului!", conchide Viorica Dancila, care a a atasat postarii sale un video cu afirmatiile lui Ludovic Orban la Congresul PPE de la Zagreb din aceasta saptamana.

Adina Valean a primit aviz favorabil

Adina Valean, propusa de Romania comisar european pentru Transporturi, a primit aviz favorabil in Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene.

Raportul de evaluare prezentat de Parlamentul UE arata ca Adina Valean a raspuns "satisfacator" la intrebarile adresate la audierile parlamentare si poate indeplini sarcinile de comisar european pentru Transporturi.

Citeste AICI interviul acordat Ziare.com de Adina Valean inainte de a fi propusa pentru aceasta functie.

Votul in PE pentru Executivul UE propus de presedintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc intr-o sesiunea plenara programata pe 27 noiembrie.

Anterior Guvernului Orban, Cabinetul social-democratilor a propus-o pe Rovana Plumb pentru functia de comisar european, insa aceasta nu a trecut de Comisia JURI. Fostul premier Viorica Dancila l-a nominalizat apoi pe Victor Negrescu, insa Guvernul PSD a fost dat jos prin adoptatea unei motiuni de cenzura in Parlamentul Romaniei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Orban Guvern Dancila PPE, #Orban Dancila comisar european , #premier