Orban i-a promis Ursulei von der Leyen ca va obtine aderarea la Schengen si ridicarea MCV

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 11:01
3978 citiri
Orban i-a promis Ursulei von der Leyen ca va obtine aderarea la Schengen si ridicarea MCV

Premierul Ludovic Orban, aflat in vizita de lucru la Bruxelles, i-a promis presedintelui CE, Ursula von der Leyen, ca obiectivul sau este de a pune in practica recomandarile din Mecanismul de Cooperare si Verificare, astfel incat sa obtina incheierea sa.

Totodata, Orban a precizat ca isi propune si obtinerea aderarii Romaniei la Schengen.

"Ma bucur ca avem ocazia excelenta pentru a-i prezenta presedintelui CE evolutiile pozitive din Romania, faptul ca Romania este un partener serios, responsabil. Vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul UE, bugetul UE.

Ne vom prezenta in continuare obiectivele pe care le avem legate de aderarea Romaniei la Schengen, obiectivul pe care il avem de a pune in practica recomandarile din Mecansimul de Cooperare si Verificare, astfel incat intr-un timp cat mai scurt sa reusim sa obtinem incheierea acestui mecanism", a spus Orban.

Premierul a tinut sa ii aminteasca Ursulei von der Leyen ca in Romania au avut loc evenimente importante care "au schimbat in mod profund si bine realitatile".

"In Romania au avut loc evenimente importante care au schimbat in mod profund si bine realitatile din Romania. Dupa cum stiti, atat presedintele Romaniei, cat si eu suntem profund angajati in obtinerea obiectivelor pe care le-am amintit", a adaugat Orban.

La randul sau, presedintele CE i-a transmis premierului Orban ca se bucura ca are ocazia de a discuta despre problemele economiei din Romania, dar si despre reforma sistemului de justitie.

"Ma bucur ca vom avea posibilitatea de a avea o reuniune bilaterala azi. Avem foarte multe subiecte de discutat, vom vorbi despre planurile dumneavoastra privind economia, planurile de reformare a sistemului de justitie, un lucru foarte important, cu multe provocari, dar CE este alaturi de dumneavoastra", a declarat Ursula von der Leyen.

Citeste si:
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Sursa: Ziare.com