Orban, intrebat de ce l-a chemat pe Bode la Guvern in seara accidentului: "Aveam o discutie cu mai multi colegi referitoare la motiunea de cenzura"

Luni, 07 Septembrie 2020, ora 13:45
2947 citiri
Orban, intrebat de ce l-a chemat pe Bode la Guvern in seara accidentului: "Aveam o discutie cu mai multi colegi referitoare la motiunea de cenzura"

Premierul Ludovic Orban a afirmat, intrebat de ce l-a chemat la Guvern pe ministrul Transporturilor duminica seara, cand a avut loc accidentul de masina in care a fost implicat Lucian Bode, ca nu l-a chemat doar pe el, ci au avut loc discutii la Palatul Victoria cu mai multi colegi privitoare la motiunea de cenzura.

"La ce atitudine va referiti? In conformitate cu legea, atunci cand este transportat cu o masina condusa de SPP, demnitarul trebuie sa comunice destinatia si ora de ajungere la destinatie. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. In ceea ce ma priveste pe mine fac acelasi lucru.

Eu v-am spus ce spune legea si care este relatia legala intre un demnitar care beneficiaza de serviciile furnizate de SPP si echipa SPP-ului, aghiotantul si soferul. Nu este obligat echipajul SPP. Deci are dreptul legal sa refuze orice solicitare din partea demnitarului. Asta este legea", a declarat Ludovic Orban, intrebat luni cum vede atitudinea lui Lucian Bode care a dat vina pe soferul de la SPP si ca nu i-a spus acestuia sa se grabeasca.

Seful Executivului a adaugat ca i s-a cerut soferului de la SPP sa ajunga doar la o anumita ora si ca deciziile privind o coloana oficiala care sa insoteasca autoturismul respectiv nu sunt luate de catre demnitar.

"Dar stiti dumneavoastra despre faptul ca i s-a cerut sa se deplaseze? Nu. I s-a cerut sa ajunga la o anumita ora. In ceea ce priveste modilitatea de deplasare, daca utilizeaza sau nu utilizeaza prevederile legale referitoare la deplasarea in ceea ce se numeste coloana oficiala, toate nu sunt deciziile demnitarului", a explicat Orban.

Chestionat de ce l-a chemat pe Lucian Bode duminica seara, la ora 20.00, la Guvern, premierul a replicat: "Nu l-am chemat numai pe domnul Bode. Aveam o discutie cu mai multi colegi referitoare la motiunea de cenzura".

Lucian Bode a declarat, referitor la accidentul in care a fost implicat, in judetul Arges, ca regreta "nespus" acest "incident". El a mentionat ca, inainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului si se odihnea, intrucat calatorea de cateva ore.

Ministrul Transporturilor a spus ca soferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care il urmeaza si de ajungerea la destinatie in siguranta. "Demnitarul nu are dreptul sa-i spuna soferului sa mearga mai tare sau mai incet", a sustinut Bode, precizand ca, pana la acel accident, soferii SPP au condus impecabil.

Dosarul penal deschis in cazul accidentului in care a fost implicata masina SPP in care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti de catre Sectia Parchetelor Militare, din dispozitia procurorului general Gabriela Scutea.

Initial, dosarul deschis la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, a fost declinat catre Parchetul Miliar intrucat soferul ministrului are grad militar.

SPP a transmis deja detalii despre incident, spunand ca regreta "disconfortul creat participantilor la trafic".

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....