Orban merge azi la uzinele Ford si Dacia, redeschise la inceputul saptamanii

Joi, 07 Mai 2020, ora 09:47
4459 citiri
Orban merge azi la uzinele Ford si Dacia, redeschise la inceputul saptamanii
Foto: Facebook/Dacia

Premierul Ludovic Orban va merge, joi, la uzinele Ford Craiova si Dacia de la Mioveni, unde va avea consultari cu managementul companiilor.

Prima oprire va fi la Ford, la ora 11:00, iar la finalul discutiilor Orban va sustine o conferinta de presa, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Ulterior, la 14:30, Ludovic Orban va merge la Uzina Dacia de la Mioveni. Si dupa aceasta vizita premierul va prezenta presei ceea ce a discutat cu conducerea companiei.

Uzinele Dacia si Ford si-au reluat luni activitatea, dupa ce au oprit productia in 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

La Dacia, activitatea pe platforma industriala a fost reluata partial pe 21 aprilie, pe baza de voluntariat, la Uzina Mecanica si Sasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Sasiuri, Aluminiu, Logistica) si la Uzina Vehicule, in departamentul Presaj, iar de luni s-au reluat total activitatile in ambele uzine, Uzina Mecanica si Sasiuri si Uzina Vehicule.

Cea mai mare parte din salariati, 13.500 din cei 14.000 de angajati, au fost in somaj tehnic.

Ford a reluat din 4 mai, gradual, productia de vehicule si motoare la principalele sale uzine din Europa, iar la Craiova activitatea a fost reluata in mod etapizat, intr-un singur schimb de lucru, atat in Sectia de Productie Vehicule, cat si in cea de Productie Motoare.

Conform unui comunicat al Ford Romania, angajatii au fost anuntati de supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul sa vina la munca. Persoanele care nu vor veni la munca vor ramane in somaj tehnic, in baza unei decizii formale.

Ford va produce masti sanitare si viziere

Comunicatul mai precizeaza ca Ford va produce masti de fata pentru a fi utilizate in uzinele sale din toata Europa.

Mastile de fata furnizate de companie vor trebui purtate de oricine lucreaza sau viziteaza o unitate Ford, in conformitate cu protocoalele globale ale companiei.

"Prin fabricarea mastilor de fata pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanturile de aprovizionare pentru echipamentele de protectie personala care sunt necesare serviciilor medicale si altor industrii.

In plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurand un nivel suplimentar de protectie pentru unele operatiuni din cadrul uzinei", precizeaza reprezentantii companiei.

Quarterly Report - Editia 4

Cum a ajuns România la un dezechilibru major între firmele falimentare și cele noi înființate. Problemele domeniului IT în UE
Cum a ajuns România la un dezechilibru major între firmele falimentare și cele noi înființate. Problemele domeniului IT în UE
Mediul de afaceri din Uniunea Europeană nu și-a revenit încă după șocul dublu al pandemiei de coronavirus și criză energetică, arată ultimele informații la nivel european. În primele...
„Regele crypto", snopit în bătaie după ce a păcălit investitorii naivi: „Nu am vrut să distrug viața cuiva!". Ce a făcut cu banii
„Regele crypto", snopit în bătaie după ce a păcălit investitorii naivi: „Nu am vrut să distrug viața cuiva!". Ce a făcut cu banii
Aiden Pleterski este unul dintre așa-zișii „Regi ai Crypto", care au păcălit o mulțime de cetățeni naivi. În urma faptelor sale, mai mulți investitori s-au răzbunat și l-au snopit în...
#Ludovic Orban Dacia vizita, #Ludovic Orban Ford vizita , #premier