PSD il cheama pe Orban in Parlament pentru a da explicatii despre scandalul de coruptie de la Unifarm: Acuzatiile sunt mult prea grave si il vizeaza direct

Duminica, 28 Iunie 2020, ora 13:24
4039 citiri
PSD il cheama pe Orban in Parlament pentru a da explicatii despre scandalul de coruptie de la Unifarm: Acuzatiile sunt mult prea grave si il vizeaza direct
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

PSD a decis chemarea in Parlament a premierului Ludovic Orban pentru a da explicatii despre scandalul de coruptie de la Unifarm. Senatorul Radu Oprea a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca refuzul premierului de a se prezenta ar fi "o sfidare" la adresa romanilor, tacerea sa fiind "complice".

"PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicatii despre scandalul de coruptie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaste margini. In vreme ce romanii erau tinuti in case, ramaneau foarte multi fara locuri de munca, PNL fura cu zece maini.

E revoltator sa profiti de suferinta oamenilor, sa profiti de starea de urgenta, de starea de alerta pentru a baga adanc mana in banii romanilor. Sa transmiti in acest timp ca nu sunt bani pentru dublarea alocatiilor pentru pensii, iarasi este de un cinism inspaimantator", a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, senatorul PSD Radu Oprea.

Demersul, initiat saptamana viitoare

Acesta a anuntat ca PSD va initia saptamana viitoare prin grupurile parlamentare demersul pentru chemarea in parlament a prim-ministrului Ludovic Orban "pentru a explica legaturile dintre Guvern si cazul de coruptie de la Unifarm".

"Premierul nu are dreptul sa taca, acuzatiile sunt mult prea grave si il vizeaza direct si personal. Trebuie sa raspunda la mai multe intrebari il vedem ca le evita si la toate intalnirile cu presa nu a raspuns la faptul ca exista o legatura directa intre dumnealui si administratorul firmei implicate in scandalul de coruptie.

Stiti foarte bine ca traseul domnului Ludovic Orban, fie la Primaria Capitalei, fie apoi in Ministerul Transporturilor a fost legat de aceasta doamna administrator. Cred ca trebuie sa vina si sa raspunda acestei intrebari clar, precis, este o asteptare din partea opiniei publice", a mai declarat Radu Oprea.

PSD asteapta reactie si de la Iohannis

De asemenea, PSD asteapta o reactie si de la presedintele Klaus Iohannis in legatura cu acest subiect.

"Ii solicitam si presedintelui Klaus Iohannis sa confirme sau sa infirme daca a fost informat de institutiile specializate ale statului roman despre faptele de coruptie de la Unifarm. Pentru ca, daca nu a stiut despre aceste acte de coruptie, vrem sa stim daca a solicitat lamuriri serviciilor de informatii.

Din punctul nostru de vedere, daca nu s-a detectat la timp o astfel de actiune de coruptie, reprezinta o vulnerabilizarea a presedintelui si implicit a statului roman. In acelasi timp, daca presedintele a fost informat si a stiut ce se punea la cale la Unifarm si evident ca domnia sa a girat, este Guvernul lui, a condus sedintele de Guvern, merge la partid la PNL ca au lider de facto al acestui partid, inseamna ca a girat cumva aceste aceste acte", a mai afirmat senatorul social-democrat.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de catre DNA, pentru mai multe infractiuni, intre care luare de mita si abuz in serviciu, dupa ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firma, pentru atribuirea unui contract de achizitie de echipamente de protectie impotriva coronavirusului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PSD Orban, #PSD Ludovic Orban, #Uniafarm , #premier