Ziare.com

Trei ministri i-a refuzat PSD lui Orban, dar premierul desemnat nu renunta la ei. Filmul audierilor cu cantec din Parlament

de Irina Olteanu
Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 17:08

   

Trei ministri i-a refuzat PSD lui Orban, dar premierul desemnat nu renunta la ei. Filmul audierilor cu cantec din Parlament
Cei 16 ministri propusi in Guvernul Orban au fost audiati, timp de doua zile, in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

13 au primit avize favorabile, in timp ce trei au fost avizati negativ: Florin Citu, ministrul desemnat al Finantelor, Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii, si Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii.

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat ca in cazul ministrilor avizati negativ votul a fost politic si ca nu accepta evaluarea PSD.

"Nu accept evaluarea pe care o face PSD. A fost un vot politic, modul in care a decurs audierea arata ca a fost pregatita in detaliu si a avut scopul de a determina votul negativ. Nu accept ca Olguta Vasilescu sau Radulescu 'mitraliera' sa fie cei care stabilesc capacitatea unui ministru propus de mine. Majoritatea PSD a pregatit o executie politica.

Este nedrept, revoltator, a fost un vot politic, fara nicio legatura cu calitatea prestatiei si calitatea raspunsurilor furnizate de candidatul nostru. Ca atare mergem mai departe cu candidatii nostri. Tupeul si obraznicia de care da PSD dovada dupa atatia ani de guvernare in care nu au facut nimic, doar au risipit resursele publice, indraznesc ei sa faca acum legea. E un vot politic, le vom arata dupa investirea Guvernului cum se guverneaza responsabil o tara", a declarat Orban.

Cei 8 ministri care au raspuns azi la intrebarile deputatilor si senatorilor sunt:
 1. Ionut Stroe, propus la Ministerul Tinererului - aviz pozitiv
 2. Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei - aviz pozitiv
 3. Virgil Popescu, propus ministru al Economiei - aviz pozitiv
 4. Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii - aviz negativ
 5. Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe - aviz pozitiv
 6. Violeta Alexandru, propusa la Ministerul Muncii - aviz negativ
 7. Catalin Predoiu, propus la Ministerul Justitiei - aviz pozitiv
 8. Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor - aviz pozitiv


 • Iata si cum au decurs audierile ministrilor de marti


 • Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT, cum a decurs a doua zi de audieri a ministrilor propusi in Guvernul Orban:

  16:57 - Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, a primit aviz favorabil. Au fost 31 voturi pentru, 1 vot impotriva si 10 abtineri.

  16:53 - Catalin Predoiu, propus la Ministerul Justitiei, a primit aviz pozitiv. Au fost 38 voturi pentru, 12 impotriva si 7 abtineri.

  16:45 - Ludovic Orban s-a aratat foarte deranjat de avizul negativ primit de Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii.

  "Este nedrept, revoltator, a fost un vot politic, fara nicio legatura cu calitatea prestatiei si calitatea raspunsurilor furnizate de candidatul nostru. Ca atare, mergem mai departe cu candidatii nostri. Tupeul si obraznicia de care da PSD dovada dupa atatia ani de guvernare in care nu au facut nimic, doar au risipit resursele publice, indraznesc ei sa faca acum legea. E un vot politic, le vom arata dupa investirea Guvernului cum se guverneaza responsabil o tara", a declarat Orban.

  16:38 - Ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite pentru munca si protectie sociala si egalitatea de sanse intre femei si barbati din Camera Deputatilor. Au fost 22 pentru si 29 impotriva.

  16:12 - Ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Lucian Bode, sustine ca tronsonul M5 Drumul Taberei - Eroilor nu va putea fi receptionat in acest an.

  "Ne-am asumat in programul de guvernare cele trei obiective majore: Sibiu-Pitesti, Targu Mures-Iasi-Ungheni. Conform deciziei CSAT, autostrada Comarnic-Brasov este un obiectiv strategic. In domeniul feroviar ne-am asumat liberalizarea transportului feroviar de calatori, el este liberalizat, pachetul 4 pe interoperabilitate si pe siguranta trebuie transpus in legislatia nationala pentru a oferi liber acces la piata.

  Ne asumam sa finalizam obiective, termene si investitii pentru un an de guvernare. Ne asumam sa finalizam Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei - Eroilor. (...) Din pacate, asa cum arata lucrurile astazi, acest obiectiv nu va putea fi receptionat in anul 2019", a spus Lucian Bode, citat de Mediafax.

  15:40 - Romania risca sa ramana singura tara din UE cu MCV, ceea ce ar fi "o catastrofa", sustine Catalin Predoiu, afirmand ca e momentul sa fie abordat pragmatic acest subiect.

  "De 10 ani incercam fara succes sa realizam si sa ridicam MCV-ul, dar avem in fata perspectiva de a ramane singura tara din UE cu MCV. Aceasta ar fi, in opinia mea, o catastrofa ale carei efecte nici macar nu le putem realiza in acest moment", a spus Catalin Predoiu.

  15:24 - Catalin Predoiu, ministrul desemnat al Justitiei, a spus in cadrul audierilor ca isi propune stoparea atacurilor la Justitie.

  "Ca prim pas, propun sa stopam imediat atacurile la Justitie prin legi sau declaratii politice. Propun sa ajutam la pacificarea magistratrurii, dar nu o pace care sa aduca o liniste vinovatului, (...) ci o pace lucrativa, bazata pe adevar in care fiecare judecator si procuror sa-si exercite menirea de a face dreptate. Cetatenii vor o justitie care lucreaza, nu una blocata in razboaie", a declarat Predoiu, citat de Mediafax.

  15:23 - Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, a fost avizat favorabil de comisiile reunite ale Parlamentului. Au fost 31 de voturi "pentru" si trei voturi "impotriva".

  15:21 - Ministrul propus al Muncii a raspuns la toate intrebarile pe care Olguta Vasilescu i le-a adresat, dar aceasta e nemultumita: "Sa se consemneze ca nu mi-a raspuns concret la nicio intrebare", a spus Olguta Vasilescu.

  15:19 - Intrebata de Olguta Vasilescu de unde va avea bani pentru pensii, Violeta Alexandru raspunde: "Activitatea Guvernului este una de echipa, voi lucra cu intreg Cabinetul pentru a ne asigura ca exista in buget suma necesara pentru plata pensiilor si salariilor".

  15:17 - Olguta Vasilescu ii reproseaza Violetei Alexandru ca a oferit date false, in momentul in care si-a prezentat programul de guvernare. Ministrul propus al Muncii ii raspunde, insa, ca toate informatiile sunt luate de pe site-ul institutiei.

  15:14 - Olguta Vasilescu vorbeste de minute bune, ceea ce starneste nemultumiri. "Nu inteleg, o audiem pe doamna Olguta Vasilescu sau pe doamna ministru propus?", spune senatorul PNL Carmen Harau.

  Presedintele comisiei ii spune, insa, ca, daca nu are rabdare, se poate plimba pana la momentul votului.

  15:08 - Fostul ministru al Muncii, Olguta Vasilescu, ii pune intrebari Violetei Alexandru si este nemultumita ca i se fotografiaza foile de pe care citeste: "Va rog sa nu imi mai fotografiati foile".

  15:02 - A inceput si audierea lui Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor.  15:00 - Incepe audierea lui Catalin Predoiu, propus la Ministerul Justitiei.  14:44 - Violeta Alexandru este atentionata de presedintele comisiei ca isi prezinta mult prea pe larg obiectivele si ii spune sa incheie.

  14:43 - Ministrul propus al Muncii spune ca isi doreste marirea constributiei la Pilonul II de pensii.

  "Statul nu are o evidenta a celor care lucreaza in mediul privat. Trebuie sa luam masuri pentru a cuprinde aceste persoane intr-o evidenta nationala, pentru a putea vedea tot parcursul profesional al unei persoane. Nu imi asum ca voi si termina acest demers.

  Sunt ingrijorata de declaratiile prin care se lasa sa se inteleaga ca marirea contributiei la Pilonul II de pensii inseamna un risc pentru pensionari, sa nu isi mai primeasca pensiile prin contributiile la Pilonul I. Suntem pentru cresterea contributiei la Pilonul II de pensii", a spus Violeta Alexandru.

  14:35 - Violeta Alexandru da asigurari ca Guvernul Orban nu va taia pensiile si salariile.

  "Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time. Voi lucra cu Parlamentull si cu partenerii sociali pentru a gasi o formula justa pentru a se stabili cuantumul salariului mediu. Am in vedere pensii corecte, care sa se bazeze pe principiul contributivitatii. Nu vom taia pensii si salarii. Sunt un om responsabil si nu fac afirmatii pentru a avea un castig politic. Oamenii trebuie sa stie ca ne angajam sa nu taiem pensii si salarii", a declarat ministrul propus al Muncii.

  14:26 - "Am un mandat scurt, am acest antrenament. E important sa promiti strict ceea ce poti sa faci. Imi asum obiective ferme, clare, ma angajez sa am rezultate. Sunt un om care livreaza rezultate. Voi deschide cateva proiecte si activitati, multe dintre ele restante, pe care sa le continue guvernul care va veni dupa urmatoarele alegeri", a declarat Violeta Alexandru, propusa la Ministerul Muncii, in timpul audierilor.

  14:07 - Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunta ca nu retrage ministrii care au primit aviz negativ.

  "Nu accept evaluarea pe care o face PSD. A fost un vot politic, modul in care a decurs audierea arata ca a fost pregatita in detaliu si a avut scopul de a determina votul negativ. Nu accept ca Olguta Vasilescu sau Radulescu "mitraliera" sa fie cei care stabilesc capacitatea unui ministru propus de mine. Majoritatea PSD a pregatit o executie politica. Sunt disperati pentru ca la Ministerul Dezvoltarii va veni un om corect", a declarat Orban.

  14:03 - Intrebat ce mesaj i-au transmis colegii liberali dupa ce a primit aviz negativ, Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii, a spus: "Colegii mei sunt buni camarazi, la audieri cred ca am dat dovada de colegialitate si respect unii fata de ceilalti. Mi s-a transmis ca am beneficiat de intrebari mai putin prietenoase, dar un ministru trebuie sa reziste si la astfel de intrebari".

  14:00 - Incepe audierea Violetei Alexandru, propusa la Ministerul Muncii.  13:58 - Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii, a primit aviz negativ din partea comsiilor reunite ale Parlamentului. Au fost 19 voturi "impotriva" si 17 voturi "pentru".

  13:53 - Marian Radulescu (PSD) si Ion Stefan (PNL), propus la Dezvoltare, au avut in timpul audierilor din Parlament un schimb acid de replici pe tema vilei de 910 mp a liberalului, despre care exista acuzatii ca nu ar fi platit taxele si impozitele, informeaza Mediafax.

  "Se mai intampla in viata. Apropo de suma pe care o datorez Primariei Focsani, cred ca e important ca primaria sa-si indeplineasca atributiile si sa emita acel document de impunere fiscala. Dupa 19 ani de administratie PSD, care a neglijat incasarea taxelor", a spus ministrul propus la Dezvoltare.

  "Dvs va auziti ce spuneti? Chemati-l pe Benny Hill aici, ca asta ne mai lipseste", a replicat Radulescu.

  13:12 - Exista cateva neintelegeri la audierea lui Bogdan Aurescu, privind modul in care va fi dat avizul. Presedintele comisiei de politica externa a Senatului, cel care conduce sedinta, Sorin Cristian Dumitrescu, propune ca votul pentru avizul lui Aurescu sa fie secret, membrii comisiilor se opun.

  "Nu a fost niciodata vot secret, toate comisiile au avut vot la vedere", ii spune Dan Barna.

  "Am intrebat memoria vie a comisiilor, stafful, si m-a informat ca domnul Melescanu asa a fost votat, prin vot secret", ii raspunde Dumitrescu.

  Se supune la vot procedura, doar doua persoane sunt pentru vot secret, asadar propunerea lui Cristian Sorin Dumitrescu este respinsa.

  13:05 - Virgil Popescu, propus in functia de ministru al Economiei, a primit aviz favorabil din partea comisiilor economice reunite ale Parlamentului. Au fost 31 voturi pentru, 7 voturi impotriva si 9 abtineri.

  13:00 - A inceput audierea lui Bogdan Aurescu, propus la Ministerul de Externe, in comisiile reunite pentru politica externa.  12:59 - Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de invatamant. Au fost 17 pentru, 4 impotriva si 6 abtineri.

  12:48 - Ministrul propus la Ministerul Dezvoltarii, Ion Stefan, spune ca principala sa prioritate va fi plata tuturor facturilor restante pentru PNDL 1 si 2, suma necesara pentru continuarea lucrarilor fiind de un miliard de lei, potrivit News.ro.

  Acesta anunta ca platile vor continua, dar vor fi verificate achizitiile: "Nimeni nu vrea sa mai auda de achizitii dubioase, ca de exemplu, becuri stradale cumparate cu doua mii de euro bucata".

  12:27 - Monica Anisie, desemnata pentru Ministerul Educatiei, a spus in cadrul audierii ca nu este de acord cu masura prin care elevii cu media sub 5 la Evaluare Nationala sunt obligati sa urmeze profesionala si a promis ca va reveni la legislatia anterioara daca va fi numita.

  "In ceea ce priveste masura trimiterii obligatorii in invatamantul profesional a copiilor care nu obtin media de admitere 5, sunt impotriva acestei masuri si voi reveni la legislatia anterioara. Nu cred ca exista in Ministerul Educatiei vreun studiu la momentul acesta care sa conduca la astfel de masuri", a spus Anisie la audierea din Parlament, citata de Mediafax.

  12:21 - Printre obiectivele lui Virgil Popescu la conducerea Ministerului Economiei se numara si listarea, in 2020, a unui pachet de actiuni ale Hidroelectrica.

  12:19 - Ministrul propus al Economiei subliniaza ca Romania are mare nevoie sa redobandeasca increderea investitorilor, in contextul in care sectorul energetic are nevoie de investitii de zeci de miliarde de euro, potrivit News.ro.

  12:17 - Virgil Popescu, ministrul propus pentru Economie, afirma ca doar consumatorii vulnerabili de energie trebuie sa fie ajutati, iar situatia actuala, in care toti utilizatorii casnici sunt subventionati de catre stat, trebuie sa inceteze.

  "Vom promova o politica energetica orientata catre eficienta energetica si protectia consumatorului vulnerabil. In prezent, Romania risipeste foarte multe resurse, dar nu eficient. Consumatorii vulnerabili este nevoie sa fie identificati si protejati mai mult decat acum. Modul in care toti consumatorii casnici sunt subventionati acum trebuie sa inceteze", a spus Popescu, citat de Agerpres.

  12:00 - A inceput audierea lui Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii.

  11:49 - Monica Anisie a vorbit despre legea adoptata de curand in Parlament, care prevede reducerea numarului de ore in scoli, afirmand ca va revizui programa scolara.

  "Nu putem pastra la numarul de ore actual aceeasi programa. Este de domeniul fantasticului, nu poate fi realizat. Voi realiza impreuna cu cadrele didactice o revizuire a programelor scolare care sa duca la o crestere a calitatii in educatie. Trebuie sa reducem continuturile din programele scolare, pentru ca altfel nu putem pune legea in aplicare", a spus ministrul propus al Educatiei.

  11:37 - Ministrul propus al Educatiei da asigurari ca nu vor exista reduceri de venituri in sistemul de invatamant.

  11:28 - O alta problema cu care se confrunta invatamantul romanesc este abandonul scolar, spune Monica Anisie. Astfel, printre obiectivele ministrului propus al Educatiei se numara programul "Masa calda", decontarea integrala a transportului, consilierea la scoala si programul "Scoala dupa scoala".

  11:03 - Monica Anisie afirma ca o masura urgenta pe care o va aplica este debirocratizarea sistemului de invatamant. "O masura extrem de urgenta: reducerea numarului imens de hartii cu care este impovarat cadrul didactic. In loc sa se ocupe de pregatirea lectiei pentru a se prezenta onorabil in fata elevilor, se preocupa de ceea ce inseamna construirea hartiilor, pentru ca fie le cere inspectoratul, fie ministerul. Voi realiza o consultare pentru debirocratizarea sistemului", a declarat ministrul propus al Educatiei.

  11:00 - A inceput audierea lui Virgil Popescu, propus ministru al Economiei.  10:58 - Ministrul propus al Educatiei spune ca plecarea studentilor romani la universitatile din strainatate reprezinta o mare problema.

  "Cei mai buni copii ai nostri nu mai studiaza in universitatile noastre, aleg sa plece in strainatate. Daca ne asezam cu totii la masa, putem gasi solutii ca studentii sa ramana in tara. S-a spus mereu ca nu avem program-cadru, ca nu avem profesori bine pregatiti. Nu este adevarat, cadrele didactice sunt bine pregatite, dar trebuie sa fie pregatite nu doar din punct de vedere stiintific, ci si din punct de vedere pedagogic", a spus Monica Anisie.

  10:43 - Monica Anisie vorbeste despre obiectivele sale: "Reperele mandatului meu vor fi stabilitate, transparenta si predictibilitate. E un mandat scurt, dar ma voi asigura ca se va asigura un cadru transparent si stabil. Societatea considera ca e momentul si al stabilitatii.

  Cred ca si parintii si elevii sunt satui de cuvantul 'reforma'. Cred ca este nevoie de stabilitate. Este important sa intelegem ca in centrul atentiei noastre trebuie sa stea elevul. In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, voi acorda o mare prioritate problemelor de segregare scolara"
  .

  10:40 - "Niciodata nu veti afla din presa despre masurile pe care Ministerul Educatiei vrea sa le ia. Am pus intotdeauna pret pe consultare cu toti cei care sunt interesati de educatie. Sunt multe probleme, dar cu consultare si incredere putem rezolva lucrurile", promite Monica Anisie.

  10:36 - Monica Anisie isi prezinta CV-ul: "Sunt profesor de limba romana la Liceul Tudor Vianu, am o vechime de peste 25 de ani in invatamant, am ocupat diverse functii, la nivel de scoala, sef de catedra, inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Bucuresti, secretar general adjunct in cadrul Ministerului Educatiei, consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale. Indiferent de functiile detinute, nu am renuntat la profesia mea, am mers in fiecare zi la scoala".

  10:34 - Incepe audierea Monicai Anisie, propusa la Ministerul Educatiei. Liviu Pop, cel care conduce sedinta, a propus pastrarea unui moment de reculegere in memoria victimelor de la Colectiv.  10:28 - Ionut Stroe, propus la Ministerul Tinererului, a primit aviz favorabil de la la comisiile de invatamant. Au fost 18 voturi pentru, 5 impotriva si 8 abtineri.

  10:16 - Intrebat daca are in vedere sa impuna in scoli mai multe ore de sport, Ionut Stroe a spus ca "sunt cel mai mare sustinator al acestei idei. Am vazut o diferenta mare dintre curricula din scolile private si cele de stat. In scolile private sunt mai multe ore de sport.

  Sunt sigur ca si noi putem face mai mult in acest sens. Am vazut copii de 9 ani dependenti de telefoane si tablete si care nu fac sport".

  09:47 - "Finantarea competitiilor sportive trebuie sa fie continua. Legea bugetului este cel mai important document, trebuie aprobat urgent, ca nu cumva la inceputul anului sa fie probleme in asigurarea finantarilor", a declarat Ionut Stroe.

  09:25 - Ministrul propus al Tineretului a enumerat prioritatile sale: "Finalizarea obiectivelor pentru Campionatul European de fotbal (realizarea a patru stadioane, 150 de baze sportive, 100 de terenuri scolare mici), participarea la Olimpada de la Tokyo, cresterea bazei de selectii pentru viitorii sportivi".

  09:00 - A inceput audierea lui Ionut Stroe, propus la Ministerul Tinererului.  **********

  Guvernul Orban se voteaza abia pe 4 noiembrie

  Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, luni, ca votul de investire pentru Guvernul Orban sa fie dat luni. Azi si maine ministrii propusi vor fi audiati in comisiile de specialitate.

  Premierul desemnat Ludovic Orban si-ar fi dorit ca azi sa se faca audierile ministrilor in comisiile de specialitate, iar miercuri sa aiba loc votul de investire. Propunerea sa, prezentata in Parlament, nu a fost insa acceptata de BPR.

  Teodor Melescanu a declarat ca ziua de miercuri nu este potrivita pentru votul de investire a noului guvern, deoarece pe acea data, 30 octombrie, a avut loc tragedia de la Colectiv. Acesta a precizat ca audierea propunerilor de ministri joi nu este adecvata, deoarece atunci este sarbatoarea mortilor.
  Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

  Sursa: Ziare.com

  Articol citit de 20477 ori

  Urmareste Ziare.com pe

  Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  47 comentarii
  Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

  Cele trei ministere,din care două...

  Muncă și Dezvoltare a avut probleme in mandatele din ultimii aproape 3 ani,au fost dispute cu scantei!Pe acolo,a trecut "desăvarșita"specialistă Vulguța și cel puțin in cel al Muncii,cam de 5 ori pe/săptămană,venea cu corecții.Posibil ca disputele să fi fost cu responsabilitate și cu deplină maturitate,dezbătute.
  La finanțe insă,discotecarul,a ținut să lase ultima impresie intr-o astfel de funcție politic administrativ,una de ins ce face amestecuri de băutură la paharul cu pai...
  Eu cred că așa ar fi trebuit dezbătute mereu astfel de numiri și să nu mai ajungă miniștrii in "genuche",unde trebuie să fie exprimare lacrimă.Guvernul va trece(nu știu cum va rezolva Ludovic chestia celor 3 miniștrii!) dar Țara e privită ca după altă planetă,nu făcand parte din Europa, o Țară care l-a dat pe Coandă,Pompei,Palade și incă mulți alți
  apreciați oameni de știință!

   

  Dar la aparare tot nimeni?

  zeci de miliarde de dolari risipiti pe 10 rachete, niciun antrenament. Dia a devenit Kgb?

   

  Vine iranienii ...🤣😂🤪😅✌️😜🙈

  Așadar, prioritățile PNL sunt: Justiția, Afacerile Interne, administrația publică. De-abia apoi vin finanțele, energia… Transporturile și infrastructura sunt de-abia al șaselea punct din programul de guvernare al PNL. Destul de ciudată poziționare pentru un partid care urlă de ani intregi că vrea autostrăzi, dar atat s-a putut.
  In ceea ce privește energia, o prioritate este deblocarea exploatărilor de gaze din platforma continentală a Mării Negre. Dacă deblocarea inseamnă remodificarea Legii Off-shore și acordarea de facilități in dauna bugetului național, atunci mai bine lipsă…

  banii de autostrazi se obtin prin confiscarea

  averilor liderilor psd.
  ei au furat banii pt autostrazi,acum sa-i inapoieze.
  teodorovici a mutat aurul de la londra la moscova,
  va fi trimis sa-l aduca inapoi.

   

  L Orban si-a atins limita incompetentei.

  " Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunta ca nu retrage ministrii care au primit aviz negativ".

  catalin predoiu

  pentru cei care nu cunosc. a fost adus la palatul victoria de catre basescu in functia de ministru al justitiei din dispozitia lui elena udrea. predoi a fost coleg de liceu cu udrea dar cu doi ani mai mare. el a initiat-o "in toate" si tot el i-a facilitat venirea in capitala si legatura cu cocos. ca ministru al jutitiei a fost o nulitate. numai o sluga a lui basescu si macovei, mentora lui.

  Orbane,sa pui hoti in fruntea bucatelor e politic?

  Ce zici de hotul Ion Stefan?
  Dar de Anisie (K2), care vrea sa-i bage la liceu pe cei cu nota 3 si 4 la elementara in loc sa-i repartizeze la scolile profesionale??
  Dar de "baiatul destept" Virgil Popescu?
  Care, atentie, vrea sa ingrase lenesii cu venituri mai mari decat salariul minim, dar fara munca:
  "Virgil Popescu, ministrul propus pentru Economie, afirma ca doar consumatorii vulnerabili de energie trebuie sa fie ajutati, iar situatia actuala, in care toti utilizatorii casnici sunt subventionati de catre stat, trebuie sa inceteze."
  Asta e "executie politica" dupa tine?!
  Esti dus rau.

  @gheorghero: avizul comisiilor e doar consultativ!

  Orban nu e obligat sa retraga de pe lista ministrii care primesc aviz nrgativ! Si eu te depunctez pe tine continuu si tu continui sa comentezi! Pricepi ce spun?

  Ce mai gloata psdista, numai cu de aceia cu note

  Sub 5 la scoala. Rareori cate unu cu 6 la educație fizica. Ziceți inainte baieti ca sunteți in minoritate. Pe vremea impușcatului toți copii erau la meditatii ca sa progreseze, numai voi pierdeați timpul prin parcuri și hahaiati ca băieții. Acu v-ați găsit un caștig ca postaci psd. Vai de capul vostru!

  L-a aparat Sica. 910 suprafata la 76. Curat murdar. Ca la pe-

  nalul Habarnia. Mult la el, putin la ceilalti. Cit de galben sa fii sa spui ca nu stiai ca 76 este diferit de 910 si 5 persoane egal cu una. 76 la primarie...Caragiale perfect. O ne ne, va ii ridem.

  Sa mori tu? Nu cumva e un hot care a furat impozit

  Orbane?!
  "Sunt disperati pentru ca la Ministerul Dezvoltarii va veni un om corect", a declarat Orban".

  Citeste si dumneata legea!...

  https://www.fisc.ro/impozitul-pe-cladiri/
  Astfel poate vei vedea si cine trebuie sa-si faca datoria de a stabili suma, si ceata in care te trimite domn primar de Focsani!
  Cat despre ultimul (ca si seful de la Taxe si Impozite locale), probabil n-a avut timp s-o parcurga de cate sprituri are programate...

  Ia sa ridice mana vreun postac psdist care a avut

  Mai mult de 5 la scoala. Nimeni? Merci!

  Vine rușii!

  Mare grijă, să treacă Predoiu (cel care a făcut cele mai neconstituționale CP din istorie!), idolul lui Dogioiu, să nu se mai intample ca in cazul Cițu!

   

  te-ai impacat cu pisica ?

  vecina de la 3 a fugit in germania.
  cu pisica te porti ciineste :)

  du-te la urgenta,iti fac aia perfuzie cu lichior
  si vei trai bine :)))

  Ce vrei sa spui cu Catu?

  Ca nu a fost acceptat de comisia de "savanti" psd din comisie in frunte cu ridicolul cocalar orlando-chiparosu?
  Ar fi fost si jenant pentru el sa fie acceptat de aia.
  Toti psd-istii din comisie la un loc nu au atata scoala cat Catu.

  Tovarașa pingpongista biciclistă sta și transmite

  ordinele secureilor ce ii țin spatele către Orlando și olguta plus restul mitralierelor psdiste. Orlando și-a depășit menirea aluat o doza mărita de cocaina și a băgat curvvele in lupta. Tovarasul Liviu supraveghează lupta, dar guvernu tot va fi aprobat si va incerca sa repare catastrofa guv psdist. O singura femeie psdista a spus ca va vota guvernul orban restul tac ca Peștele de la cap se impute. Proletari din toate țările hai la lupta cea mare!

  Orlando a recunoscut azi ca trăsese o porție de cocaina

  inainte de examinarea lui Cațu. Zice ca scoala pe care a făcut-o nu-i permite sa discute cu un absolvent american. E și el un amarat, așa cum sunt toți psdistii, nu-i vor nimeni in meserie.

  psdistii lupta din greu cu reptilieniii lui ludovic

  si viceversa :)))

   

  Printisorul, colectivul care semnează cu porecla asta

  Zice tot timpul indemnuri inălțătoare la adresa colegilor postaci “vine rușii" zice el in dialectul găgăuz limba lui maternă.

  Avertizare

  Domnu'Sică instrumentistu' ce faceți ,ați uitat de Vlad Voiculescu la Sănătate?Nu ințelegeți că pierdeți, atat timp cat propuneți oameni asupra cărora planează indoiala?

   

  De defrisat acum se ocupa intens stim cine! Plantatul mai va!

  *

  @ Emigrante Nu eu ti-am dat 1 (cat ai aici si sus)

  Si nici nu ma intereseaza cine esti, daca vorbesti prostii. Cum poti tu sa crezi ca ma angajam intr-o discutie, daca eram pe langa subiect?
  Bineinteles, ca daca era vot imperativ, Orban nu putea sa nu tina cont de "un vot politic", nu??
  Inainte de a scrie ceva, stai cat numeri pana la 3 (sau 100 daca la tine asa merge) si apoi da cu intelighenta'n balta.
  Oricum, multumesc de ajutor si consider ca orice sut in cuur, de la unii, e un pas inainte.

  Ghegheghe ești tot timpul pe dinafara

  Dar nu te simti complexat așa ești de cand te-ai născut.

  O forta de munca neplatita de 500-600 mii

  de bugetari psdisti ar ridica rapid Romania din saracie atata timp cat ar si produce ceva. Dar daca ii protejeaza parintii numarul lor se poate dubla.

   

  "O forta de munca neplatita"??Sa munceasca neplatita/voluntar?

  Bugetarii sa scoata Romnia din saracie?? CUM?? Ce sa produca?

  La defrisat si plantat

  Iar pensionarii pot asigura cu succes paza incasand salarii.

  Economie prin "lipsa lor". Adica, sa-i dea afara.

  Cat fac, pe luna 500.000x55.000? 5,8 miliarde euro/luna, adica 70 miliarde euro/an. E adevarat, o parte se intoarce la stat sub forma de impozite, dar cat mai fura pe alaturi??
  E de ici, de colo?! PIN-ul Romaniei e de 210 miliarde.

  Ca orice profesor ...IT-Vianu ...e dusa cu pluta ..refuza realitatea

  IT-Vianu ...>20 promotii creiere spalate ...abandon IT ...cote nesimtite
  RO ...tineri inalta calificare ...ultimii din UE ...statistici oficiale

  cariera tehnica top-vest ...oportunitati garla
  ...emigrant programator USA ...salarii medii > 10.000 $/luna ...dublu comparativ UE

  competitiv vest
  ...pt elevi IT-Vianu & co (licee elita) ...studenti Automatica ...test puntea magarului

  ...programare sec.xxi ...pc-performant, win.10

  ...game Car @ ... http://oportun.3x.ro/race/race.html
  ...game Aircraft ... http://oportun.3x.ro/air/air.html
  ...game Tanc @ ... http://oportun.3x.ro/tanc/tanc.html

  Competitiv Vest ...cariera tehnica top
  ...scoala, profesori diletanti ...v. statistici oficiale

  ...stop meditatii kk-mate
  ...activitatile extraScolare programare ...fac diferenta
  ... ...exclus profesor diletant uE
  ... ...search ing.IT ...portofoliu sec.xxi

  votati ca fraierii :)
  ...succes
  ...

   

  Doamna Anisie, stati stramb si judecati drept...

  Doamna Anisie, nu va grabiti! Nu ia nimeni dreptul elevilor sa obtina peste 5 . Daca nu reusesti sa iei 5 la evaluare, nu exista BAZA!!! Orice meserie e frumoasa , cu totii avem nevoie de buni meseriasi. De la natura nu toti suntem dotati cu simtul teoretic, unii au simtul practic. Incepeti sa analizati de ce sunt licee co promovabilitate zero la Bac sau foarte scazuta. Majoritatea liceelor au profil mate info... Am terminat liceu industrial si facultate tehnica pe acelasi profil. Fiecare an de liceu avea incluse saptamani de practica coordonata de maistri de profil... Ca un exemplu, toti invatam sa facem la macheta legaturile electrice la o casa , macheta simuland camere cu x prize si y becuri, era o mica provocare sa faci legaturile in doze . Puteam sa ma opresc la nivel de liceu, dar am acceptat provocarea. La vremea aceea, initial, voiam sa ma inscriu la profesionala, erau facilitati. Nu incercati sa daramati ceva pe care nimeni nu va forteaza. Ramaneti in istorie cu ideile promovate de dv. A ne uita la ce au facut altii si darama, va descalifica. Lasati timpul sa probeze daca e bine sau nu. Sunt atatea teme de atacat in invatamant, incepeti direct cu ce presupuneti ca au facut gresit altii. Fiti originala si aveti "EGO-ul" dv . Desigur, la Vianu, la capitala, situatia e alta. Mergeti in satele Romaniei, profesorii trec clasa elevii sa dea bine la inspectorat. Vedeti mediile cu care termina cei de la tara si ce note obtin la evaluarea nationala. De bine de rau la oras diferenta este mai mica. Rezolvarea problemei nu este numai la invatamant, este un tot. Vom avea invatamant , sanatate, etc, etc cand economia va produce. Din pacate guvernul virtual a promovat catea persoane care nu nu sunt exemple de conduita , trecutul se razbuna. Ar fi prea mult sa spun ca dv ar trebui sa spuneti ca ramaneti in guvern daca X sau Y nu sunt. O sa vedeti, sunteti judecati la angro... Va doresc succes si mai multa rabdare cu initiativele de daramare. "Seful" a dat tonul, eu anaulez masura de crestere a salariului minim cu 100 lei? OFFF cata pregatire iti trebuie sa vezi de ce pleaca forta de munca din tara!!

   

  ro ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale

  IT-Vianu & Co ...licee de elita ...studenti Automatica
  ...programare ...clasament pe natiuni ...situatia la zi

  Emigrant programator USA ...educatie top ...salarii medii >10.000 $/luna ...dublu comparativ UE
  ...india
  ...china
  ...canada
  ...rusia ...top 4 !
  ...coreea sud ...top 5 !
  ...vietnam
  ...filipine
  ...mexic
  ...anglia ...top 9 !
  ...germania ...top 10 !

  ...romania si grecia
  ... ...lanterna rosie UE

  ...>20 promotii creiere spalate
  ... ...rezultatele incep sa se vada
  ... ... ...card de sanatate cu sincope, anaf epoca hartiei, birocratie cat cuprinde

  Romania si Grecia ...IT ...lanterna rosie ...soft sub puntea magarului

  ...tineri abandon IT ...cel mai mare din UE ...inacceptabil intr-o tara civilizata

  votati cu incredere :)
  ...succes
  ...

   

  "Consumatorii vulnerabili"

  protejați sunt, cei mai mulți, leneși care nu vor să muncească. Dacă toate ministerele și-ar aduna "protecțiile" acestora s-ar constata că ei caștigă mai mult decat cei care muncesc pe salariul minim, fără să facă nimic. Trebuie să inceteze această pomană din banii publici pentru puturoși. Cine nu vrea să muncească, acela nici să nu mănance ! Moartea lui nu e o tragedie, e o binefacere și pentru omenire in general și pentru Romania in special.Vom avea vreodată un partid care să propună și să propovăduiască cultul muncii, nu al lenei ?

   

  Sunt si pomi fructiferi care cresc inalti

  La primavara oamenii vor sa vada si florile pomilor fructiferi, nu toate buruienile de copaci peste tot, plantati chiar de primari.

   

  Anisie, ai actiuni la crasmele din sat?Ori atat te duce mintea

  Pana si K1 a inteles ca sunt necesare scolile profesionale. Acum vii TU si intorci iar (a 11 oara) situatia??
  Stii ca in ultimii 10 ani am avut 11 ministrii ai educatiei si fiecare a rasturnat, nediscriminatoriu, tot ce facusera predecesorii sai?!
  Stia si ca in afara de Funeriu, in acest timp, nici unul nu merita functia? Ba dimpotriva, erau contraindicati (Vezi Ki, genunche, etc).
  Numai de tine nu aveam nevoie!
  Nu uita ca asti efemera, pentru un an, doar pentru asigurarea gestionarii tarii pana la alegeri, nu esti "infipta" prin vot popular.
  Esti, numai "aleasa" lui Orban. Stie el de ce.

  Asta e o greseala cat China.

  "Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei, a primit aviz favorabil".
  E contra invatamantului profesional.
  Adica, cei care au nota sub 5 (adica mai putin de 5, cum ar fi 4, sau 3), sa nu fie repartizati la o scoala profesionala (de parca i-ar forta careva sa mearga), ci sa taie frunza la caini si sa ajunga infractori marunti, sau zilieri cu carca, in loc sa aiba o meserie, de ff multe ori mai banoasa decat a licentiatilor.
  Ori, sa aiba dreptul de a intra la liceu!
  Adica sa ajunga alti analfabeti functional, dar cu liceul facut! Si, de ce nu, sa urmeze Spiru Haret! Sau Facultatea de Broastecultura, sau frectiipepiciordelemn din Balti-RPM (adica sora Moldova, ca si noi le-am dat cetatenie la toti rusii si ukrainnii de acolo).

   

  "executie politica" ???

  Da' voi ce-ati facut, mah, acu' o luna?

   

  :))))))))))....ce dreacului,sa faca "Mamaliga branzali ! !

  ....:))))))))......! Nebunie,de care rad si prostii !

   

   

  Orice gagamita poate imparți cercul in cate parti vrei tu

  Sa te vedem ce ai face dacă ar trebui sa imparți cercul in n parti egale. Nu știu dacă m-ai ințeles!

  N-o inteleg pe Vulguta. Ii continua dezastrul din "pragramul PSD".

  O fi fost geloasa?!
  "Ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ:.

   

  E simplu

  Fata imparatului Rosu e pe verde !
  Insa Manda nu vede acest lucru !

  Daca prin minciuna vrea sa-si conduca ministerul cel banos, vai noua

  "Apropo de suma pe care o datorez Primariei Focsani, cred ca e important ca primaria sa-si indeplineasca atributiile si sa emita acel document de impunere fiscala. Dupa 19 ani de administratie PSD, care a neglijat incasarea taxelor", a spus ministrul propus la Dezvoltare."
  Aici nu e greseala, e intentie. D-aia spun ca Ion Stefan e un hot.
  Unde-i minciuna?
  Primul pas il face Proprietarul. El face Declaratia de impunere. El face receptia viloiului cu Primaria, dar la initiativa lui. Pe baza receptiei se stabileste TOT DE CATRE PROPRIETAR valoarea din "Declaratia de impunere" pe care o face acelasi proprietar.
  Dar Ion Stefan, antrepenor, harsit asi adauga eu, asa cum se recomanda, care a platit peste 90 mil impozite, a "optimizat" declaratiile fiscale, respectiv nu a declarat valoare impozabila a viloiului. Presupun ca la asa firma are un contabil, nu? Asa ca nu tine "Am gresit". Greseala este cand o iei la stanga in loc de dreapta si ajungi la garla, in loc de primarie.

   

  Se zice ca gura...

  Ia mai bine si citeste: https://www.fisc.ro/impozitul-pe-cladiri/
  E cu mult mai bine!
  Oricum, ne vedem la vot!

  Mai vezi, poate de pripesti?!

  "(4) Declararea clădirilor in vederea impunerii și inscrierea acestora in evidențele autorităților administrației publice locale reprezintă o obligație legală a contribuabililor care dețin in proprietate aceste imobile, chiar dacă ele au fost executate fără autorizație de construire."
  Asta e Codul fiscal 2019, art 467, alin 4.
  Cu mult respect, dar degeaba citesti o si i, daca nu-ti dau "oi".


  Prima   1   2   Ultima
  Platforma pentru solutionarea online a litigiilor