VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitesti ar putea fi finalizat inainte de termen. "Podul peste Olt este spectaculos"

Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 17:05
31954 citiri
VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitesti ar putea fi finalizat inainte de termen. "Podul peste Olt este spectaculos"

Lucrarile la Drumul Expres DX12 Craiova - Pitesti avanseaza in ritm sustinut, in special pe Tronsonul 2 de circa 40 de km pe care lucreaza asocierea romaneasca de companii condusa de UMB. Progresul fizic este undeva la circa 63%, anunta Asociatia Construim Romania, care a publicat un video din drona cu intreg tronsonul. Premierul Orban, in vizita pe santier, deja vorbeste de o finalizare inainte de termen: "Deja pe 70 la suta se va ajunge in situatia de a se putea turna asfalt. Podul peste Olt, care este spectaculos, este in faza de tablier metalic".

"Antreprenorul, UMB (SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade), a ajuns la un progres fizic executie de 67% si cel financiar de 32% pe cei aproape 40 de km de drum expres", informeaza Asociatia Construim Romania, care publica un video realizat din drona cu intreg Tronsonul 2 care incepe dinaintea de Bals si se termina dupa Slatina.

Orban: "Sunt optimist ca lucrarile se vor termina inainte de termenul prevazut in contract"

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata, dupa ce a efectuat o vizita de verificare a lucrarilor pe santierul Drumului Expres Craiova - Pitesti, tronsonul 2, ca in curand se va putea turna asfalt pe 70% din aceasta sectiune, ce ar putea fi finalizat inainte de termenul prevazut in contract.

"Firma domnului Umbrarescu (constructorul - n.r.) nu ma surprinde, intrucat am mai fost pe Centura Bacaului si si acolo am fost impresionat de lucrarile extraordinare si cred ca va fi data in circulatie cat de curand. Si aici, lucrarile se deruleaza intr-un ritm extrem de sustinut. Deja pe 70 la suta se va ajunge in situatia de a se putea turna asfalt. Podul peste Olt, care este spectaculos, este in faza de tablier metalic. Lucrurile evolueaza foarte bine, sunt optimist ca lucrarile se vor termina inainte de termenul prevazut in contract", a spus Orban.

Drumul are o lungime de 121 de km

Drumul expres Craiova - Pitesti este impartit in patru loturi, are o lungime totala de 121 de km, prevede cate doua benzi pe sens de cate 3,5 metri latime fiecare, fara banda de urgenta, acostamente de cate 1,5m pe fiecare parte si o banda mediana cu separator lata de 3 metri.

Licitatiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova - Pitesti au fost lansate inca din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 si 2 au fost pana acum contractate. Tronsoanele 3 si 4 au fost contestate, iar procedura lansata de CNAIR a fost infirmata in instanta inca din 2018. Cele doua au fost relicitate, iar castigatorul la licitatie a venit la finalul lunii iunie - UMB. Contractele au fost semnate in septembrie 2020, dar pentru unul dintre tronsoane instanta de judecata a decis recent revizuirea deciziei CNAIR.

Pentru tronsoanele 1 si 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au inceput primele lucrari pe santier.

Tronsonul 1 (17,7 km) este executat de catre italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli si orasele Bals si Slatina, este construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Cele trei contracte au termen 12 luni pentru proiectare si apoi 24 de luni pentru executie.

Alegeri in SUA: Curtea Suprema a statului Pennsylvania respinge o plangere a lui Trump. Echipa miliardarului inregistreaza 20 de infrangeri judiciare

Gabriela Firea: Nimeni nu a inchis biserica, in niciun razboi. Prin urmare, nici un razboi sanitar nu poate fi o justificare pentru inchiderea bisericilor

Citeste si:
Proiectul autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ. CNAIR anunță că a primit studiul de fezabilitate incomplet
Proiectul autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ. CNAIR anunță că a primit studiul de fezabilitate incomplet
CNAIR a anunțat marţi, că a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ. În perioada următoare se vor face verificări, atât pentru a...
Zăpadă în toată regula în mai multe zone din țară. Care sunt regiunile cele mai afectate de vremea rea VIDEO
Zăpadă în toată regula în mai multe zone din țară. Care sunt regiunile cele mai afectate de vremea rea VIDEO
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat marți, 7 decembrie, un clip în care prezintă situația drumurilor din mai multe zone afectate de ninsoare. Printre...
Comentarii
raulbaal
rank 5
Deci pot si romanii!Dar tamp-itii care ne conduc ,ne vand strainilor
Nonpolitikon
rank 5